Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Apel către colegii judecători și procurori
04.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 4 martie 2022, Andrea Annamaria Chiș, Mihai Andrei Balan, Tatiana Toader, Cristian Mihai Ban, Florin Deac, membri aleşi în Consiliul Superior al Magistraturii, au lansat următorul apel:

Dragi colegi judecători și procurori,

Azi este prima zi în care vă puteți depune candidaturile pentru un mandat în Consiliul Superior al Magistraturii.

Avem deja experiența a trei consilii liber alese de noi, judecători și procurori.

Toate trei, inclusiv ultimul din care facem parte, pot fi modele de „așa da” sau „așa nu”, în funcție de valorile, convingerile, dar mai ales de experiențele profesionale ale fiecăruia dintre noi.
Acum este momentul să vă gândiți la profilul membrului CSM, așa cum considerați a fi cel mai potrivit pentru rolul său. Care ar trebui să fie valorile și principiile pe baza cărora se conduce atunci când ia decizii. Ce fel de om ar trebui să fie. Ce coleg, dar, mai ales, ce lider ar trebui să fie.
E important să existe o aliniere între ceea ce gândește, ce spune și ce face cel care vrea să fie ales. Candidații trebuie să fi dovedit în timp, prin întreaga lor activitate, că sunt consecvenți în această măsură a integrității.

Proiectele sunt insuficiente. Caracterul e ceea ce contează.

Un reprezentant, cu atât mai mult unul al judecătorilor și al procurorilor, se definește prin conștientizarea rolului său și prin asumarea responsabilității pentru alegerile și acțiunile sale.
Avem încredere că sistemul judiciar, colegii judecători și procurori, se implică activ în procedura alegerilor, atât prin depunerea candidaturilor, cât și prin exprimarea unui vot conștient.
Vă invităm, dragi colegi, să sprijiniți activitatea comitetelor electorale în cursul întregii proceduri, pentru a asigura desfășurarea în condiții de corectitudine și transparență a procesului electoral, cu garantarea unor șanse egale tuturor candidaților.

Cu apreciere și gratitudine,
Colegii voștri,
Judecători Andrea Annamaria Chiș, Mihai Andrei Balan
Procurori Tatiana Toader, Cristian Mihai Ban, Florin Deac

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti