Secţiuni » Arii de practică » Business » Transporturi
Transporturi
CărţiProfesionişti

73 de posturi noi la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pentru coordonarea activităților din PNRR


04.03.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Infrastructură, Monitorul Oficial al României, Transporturi
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 213 din 3 martie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 293/2022 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 370/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Astfel, atribuțiile Ministerului Transporturilor și Infrastructurii au fost completate în concordanță cu rolul de coordonator de reforme și investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență în sectorul transporturilor și al infrastructurii.

Conform atribuțiilor nou introduse, ministerul lansează apelurile de proiecte și asigură monitorizarea acestora, transmite coordonatorului național situații privind sumele estimate a fi utilizate trimestrial și raportări centralizate referitoare la cheltuielile din fonduri europene prin PNRR și la îndeplinirea jaloanelor și țintelor în cadrul reformelor și investițiilor asociate acestor fonduri, pe care le certifică.

De asemenea, ministerul implementează componenta transport din PNRR și monitorizează stadiul de îndeplinire pentru fiecare țintă, adoptă un sistem de control intern, adaptat la specificul intervențiilor, pentru a preveni, identifica și constata eventuale nereguli.

În scopul îndeplinirii acestor atribuții noi, au fost aduse o serie de modificări în structura organizatorică a ministerului, iar aparatul de lucru al instituției va fi redimensionat, prin crearea a 73 de posturi noi.

Intrare în vigoare: 3 martie 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro