Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Comisia Europeană analizează preluarea La Médicale (Franța) de către Generali (Italia)
08.03.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. C-111 din 8 martie 2022 a fost publicată Notificarea prealabilă a unei concentrări (Cazul M.10611 – GENERALI FRANCE / LA MÉDICALE) – Caz care poate face obiectul procedurii simplificate.

La data de 28 februarie 2022, Comisia Europeană a primit, în temeiul articolului 4 din Regulamentul (CE) nr. 139/2004, o notificare a unei concentrări propuse, ce vizează următoarele întreprinderi:

– Generali France S.A., care aparține grupului Generali, controlată în ultimă instanță de Asicurazioni Generali S.p.A. (Italia);
– La Médicale S.A., controlată de Crédit Agricole S.A. (Franța).

Întreprinderea Generali France va dobândi, în sensul articolului 3 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul privind concentrările economice, controlul exclusiv asupra întreprinderii La Médicale, precum și asupra unui portofoliu de asigurări de deces și de asigurări de dependență, portofoliu asigurat de Predica Prévoyance Dialogue du Crédit Agricole S.A., o filială a întreprinderii Crédit Agricole S.A., și comercializat de La Médicale.

În urma unei examinări prealabile, Comisia Europeană constată că tranzacția notificată ar putea intra sub incidența Regulamentului privind concentrările economice. Cu toate acestea, nu se ia o decizie finală în această privință.

Secţiuni: Concurență, Dreptul securitatii sociale, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO