Secţiuni » Arii de practică » Business » Telecom
Telecom
Profesionişti

Tarifele de roaming dintre Republica Moldova și România vor fi reduse | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
25.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, Telecom
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 283 din 24 martie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 374/2022 pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internaţional şi a celor de apeluri internaţionale între cele două state, semnat la Chişinău la 11 februarie 2022.

Prezentul acord urmăreşte să creeze cadrul de colaborare între România și Republica Moldova în scopul ca tarifele de furnizare, pe piaţa cu amănuntul, a serviciilor de roaming internaţional: voce, SMS şi date, respectiv a celor de apeluri internaţionale între cele două state să poată fi, în mod sustenabil, reduse.

Astfel, fiecare parte se va asigura că operatorii de rețele negociază cu bună-credință cu orice solicitant condițiile tehnice și comerciale de furnizare a următoarelor servicii:
– de interconectare în vederea terminării în propria rețea a apelurilor și SMS-urilor provenite de la numere din statul celeilalte părți;
– de tranzit internațional de apeluri și SMS-uri provenite de la numere din statul celeilalte părți către rețele din propriul stat.

Intrare în vigoare: 24 martie 2022

***

Marți, 8 martie 2022, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internațional și a celor de apeluri internaționale între cele două state, semnat la Chișinău la 11 februarie 2022.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti