Secţiuni » Războiul din Ucraina
Războiul din Ucraina

STOICA & Asociații: Scurt ghid pentru cetățenii ucraineni care intră în România
11.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Război Ucraina, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Update! Ghidul a fost completat în data de 11 martie, cu aspectele introduse prin Decizia de punere în aplicare (UE) 2022/382 a Consiliului din 4 martie 2022 de constatare a existenței unui aflux masiv de persoane strămutate din Ucraina în înțelesul articolului 5 din Directiva 2001/55/CE și având drept efect introducerea unei protecții temporare.

:: Ghidul

***

În sprijinul cetățenilor ucraineni care doresc să ajungă în România sau care deja se află pe teritoriul României, o echipă de avocați voluntari, din cadrul STOICA & Asociaţii, sub coordonarea doamnei avocat Cristiana Irinel Stoica – Founding Partner -, a pregătit un ghid (în limba engleză), ce cuprinde informații referitoare la documentele necesare, obținerea statutului de refugiat, posibilitatea de angajare și o serie de legături utile către diferite autorități publice responsabile.

Încurajăm distribuirea ghidului către toate persoanele care au nevoie de asemenea informații, de la cetățeni ucraineni până la voluntari implicați în susținerea eforturilor umanitare.

La realizarea materialului au contribuit avocații Andrei Buga – Partner -, Daniel-Alexandru Aragea – Partner -, Marius Chelaru – Managing Associate -, Andreea Gurică – Associate -, Gabriela Bodnărescu – Junior Lawyer – și Alexandru Laurențiu Mihai – Junior Lawyer.

:: Ghidul

:: English version

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti