Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Operator sancționat cu 2.000 euro întrucât persoana vizată nu a primit toate informațiile cu privire la prelucrarea datelor sale personale


10.03.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 10 martie 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul Briza Land S.R.L. și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 15 din Regulamentul General privind Protecția Datelor (RGPD), potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 9892,6 lei, echivalentul sumei de 2.000 EURO.

Investigația a fost demarată ca urmare a unei plângeri prin care petentul reclama faptul că nu este mulțumit de răspunsul primit din partea operatorului la cererea sa de exercitare a dreptului de acces prevăzut de art. 15 din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

În cadrul investigației, s-a constatat că operatorul nu a comunicat petentului toate informațiile cu privire la prelucrarea datelor sale personale (cum ar fi datele cu caracter personal prelucrate, sursa datelor, destinatarii datelor), încălcându-se astfel prevederile art. 15 din RGPD.

Totodată, operatorului i s-a aplicat și măsura corectivă de a comunica petentului toate informațiile privind prelucrarea datelor sale cu caracter personal, inclusiv datele cu caracter personal prelucrate, sursa datelor, destinatarii datelor, ca urmare a cererii sale de exercitare a dreptului de acces la date, conform art. 15 din RGPD, în termen de 5 zile lucrătoare de la comunicarea procesului-verbal.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti