Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Operator sancționat cu 2.000 euro întrucât persoana vizată nu a primit toate informațiile cu privire la prelucrarea datelor sale personale
10.03.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 10 martie 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul Briza Land S.R.L. și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 15 din Regulamentul General privind Protecția Datelor (RGPD), potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 9892,6 lei, echivalentul sumei de 2.000 EURO.

Investigația a fost demarată ca urmare a unei plângeri prin care petentul reclama faptul că nu este mulțumit de răspunsul primit din partea operatorului la cererea sa de exercitare a dreptului de acces prevăzut de art. 15 din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

În cadrul investigației, s-a constatat că operatorul nu a comunicat petentului toate informațiile cu privire la prelucrarea datelor sale personale (cum ar fi datele cu caracter personal prelucrate, sursa datelor, destinatarii datelor), încălcându-se astfel prevederile art. 15 din RGPD.

Totodată, operatorului i s-a aplicat și măsura corectivă de a comunica petentului toate informațiile privind prelucrarea datelor sale cu caracter personal, inclusiv datele cu caracter personal prelucrate, sursa datelor, destinatarii datelor, ca urmare a cererii sale de exercitare a dreptului de acces la date, conform art. 15 din RGPD, în termen de 5 zile lucrătoare de la comunicarea procesului-verbal.

Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO