Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Carmen Hubert: Curierul nu face o prelucrare de date cu caracter personal cu privire la conținutul plicului
11.03.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Av. Carmen Hubert, Partner CONSTANTINOF & ASOCIAȚII, în cadrul dezbaterii Datele personale în mers: Poștă și Curierat, ediția 495, organizată de Societatea de Științe Juridice, a declarat: “Cred că ar trebui să abordăm lucrurile ținând cont de calificarea curierilor în ceea ce privește datele cu caracter personal pe care curierii le prelucrează în vederea expedierii. În opinia mea, în acest caz, aceștia sunt categoric operatori de date cu caracter personal. Problema sensibilă și, de fapt, cea care ridică răspunderea lor, este cea a conținutului expedierii – situație în care cred că nu pot fi considerați nici operatori, nici împuterniciți. Așadar, nu au niciun fel calificare sau răspundere din perspectiva GDPR. Curierul nu are niciun fel de calitate cu privire la conținutul trimiterii poștale, pe care practic el nu îl accesează. Curierul nu face o prelucrare de date cu caracter personal cu privire la ceea ce se găsește în plicul pe care îl transmite.”

Întreaga dezbatere poate fi accesată aici.

Selecție realizată de Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Opinii, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO