Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Iași. Lipsa descrierii faptei din decizia de sancționare disciplinară


08.04.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Iași a hotărât că lipsa descrierii faptei din cuprinsul deciziei de sancționare este sancționată cu nulitatea absolută (art. 252 alin. 2 lit. a) Codul muncii). În speță, Curtea a constatat că indicarea generică în cuprinsul deciziei de sancționare de forma ”pentru anumite vehicule nu au fost atașate în e-Tarifare documentul CMR” nu îndeplinește exigențele unei descrieri adecvate a comportamentului angajatului ce constituie o abatere de la regulile de disciplina muncii, iar înserarea în preambului deciziei de sancționare a intervalului 01.01.2020 – 31.03.2020 nu poate fi reținută ca fiind indicarea datei săvârșirii faptei de către contestator, de vreme ce decizia menționează că intervalul arătat reprezintă intervalul de verificare a bazei de date e-Tarifare, interval care poate sau nu să coincidă cu cel în care contestatorului i se impută fapte omisive, verificările efectuate în baza de date acoperind activitatea tuturor angajaților care au desfășurat activitate la punctul de control ACI Nădlac II. (Decizia nr. 75 din 16 februarie 2021, pronunțată de Secția litigii de muncă și asigurări sociale a Curții de Apel Iași, disponibilă pe rolii.ro)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti