Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

SNPAP Târgu Ocna, gazdă a vizitei de lucru a delegației din cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca
10.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 8-10 martie 2022, o delegație a Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca, sub coordonarea comisar șef dr. Liviu-Gabriel Dumitru, directorul școlii, a participat la un schimb de experiență la sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.

Întâlnirea de lucru a fost organizată în baza cooperării din cadrul Rețelei Școlilor de Învățământ Militar din România (R-SIM) și în cadrul Proiectului „TRIDENT”, finanțat prin Programul ERASMUS PLUS al Uniunii Europene, aflat în implementare la școala din Cluj Napoca.

Tema activității a fost „Tutori M.A.I. pregătiți – elevi M.A.I. instruiți” și a avut ca scop prezentarea aspectelor legate de conceptul de „tutore” pentru elevii școlilor de învățământ militar, aflați în stagiile de practică.

Printre celelalte obiective ale întâlnirii s-au numărat și schimbul de bune practici și de informații privind atribuțiile și activitatea profesională a personalului din cadrul structurilor juridic, logistică și învățământ, cât și aspecte privind pregătirea viitorilor polițiști de penitenciare.

În cadrul schimbului de experiență invitații au avut ocazia să viziteze școala, să cunoască facilitățile logistice și didactice prin care este sprijinit procesul de învățământ și să asiste la o aplicație practică în cadrul modulului de studiu „Siguranța deținerii”.

Procesul de digitalizare al Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a fost un subiect de interes pentru oaspeții școlii noastre, cărora le-au fost prezentate funcționalitățile aplicației informatizate E.M.E.S. (Educational Management Electronic System), implementată în școala noastră începând cu anul 2021, printre care se numără: realizarea orarului, încărcarea, consultarea și descărcarea suporturilor de curs, încărcarea și consultarea rezultatelor evaluărilor, completarea datelor elevilor și a notelor acordate în cadrul stagiului de practică, completarea chestionarelor și a sondajelor, încărcarea și soluționarea cererilor elevilor etc.

Achiziția și realizarea software-ului E.M.E.S. este unul dintre obiectivele proiectului Correctional, un proiect finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, programul „Justiție”, proiect în care Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna are calitatea de partener.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti