Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

UE introduce noi sancțiuni împotriva Rusiei care vizează criptoactivele, tehnologia maritimă, precum și completarea listei persoanelor față de care se iau măsuri restrictive
10.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Cyberlaw, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Război Ucraina
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L-80 din 9 martie 2022 au fost publicate Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2022/396 al Consiliului din 9 martie 2022 privind punerea în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și Decizia (PESC) 2022/397 a Consiliului din 9 martie 2022 de modificare a Deciziei 2014/145/PESC privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

 În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L-81 din 9 martie 2022 au fost publicate Regulamentul (UE) 2022/394 al Consiliului din 9 martie 2022 de modificare a Regulamentului (UE) nr. 833/2014 privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina și Decizia (PESC) 2022/395 a Consiliului din 9 martie 2022 de modificare a Deciziei 2014/512/PESC privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina.

Astfel, au fost incluse pe lista persoanelor din Federația Rusă față de care Uniunea Europeană ia măsuri restrictive:
146 de membri ai Consiliului Federației Ruse, care au ratificat deciziile guvernului privind „Tratatul de prietenie, cooperare și asistență reciprocă dintre Federația Rusă și Republica Populară Donețk și, respectiv, dintre Federația Rusă și Republica Populară Luhansk”;
14 persoane care sprijină guvernul Federației Ruse și obțin beneficii din partea acestuia sau îi furnizează acestuia o sursă substanțială de venituri sau sunt asociate cu persoane sau entități incluse pe listă.

De asemenea, au fost introduse măsuri restrictive suplimentare cu privire la exportul de produse de navigație maritimă și de tehnologie de radiocomunicații către Rusia. În virtutea acestei decizii, se va interzice vânzarea, furnizarea, transferul sau exportul, în mod direct sau indirect, către orice persoană fizică sau juridică, entitate sau organism din Rusia, în scopul utilizării în Rusia sau pentru montarea la bordul unei nave sub pavilion rus, a produselor și tehnologiilor de navigație maritimă.

În plus, a fost clarificată noțiunea de „valori mobiliare”, astfel încât să includă în mod clar criptoactivele și să asigure astfel punerea în aplicare corespunzătoare a restricțiilor sectoriale în vigoare.

Intrare în vigoare: 9 martie 2022

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti