Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţi

Powered by LIVESCU & ASOCIAŢII

Supravegherea executării hotărârilor CEDO. Comitetul de Miniștri este profund îngrijorat de lipsa de progres a României în executarea a 17 hotărâri privind neaplicarea hotărârilor instanțelor naționale
10.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CEDO, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Jurisprudență
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 10 martie 2022, Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a îndemnat autoritățile române să pună în aplicare măsurile individuale restante și să adopte reforme legislative pentru a preveni încălcări similare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului, precum cele constatate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în 17 hotărâri privind nepunerea în aplicare sau punerea în aplicare cu întârziere a hotărârilor judecătorești interne definitive sau a sentințelor arbitrale pronunțate împotriva statului sau a societăților controlate de stat.

Într-o rezoluție interimară privind acest grup de hotărâri – care se referă la 86 de cereri (Grupul Săcăleanu c. României) – Comitetul de Miniștri și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la faptul că, la 16 ani de la începerea procesului de executare și în ciuda solicitărilor sale anterioare în acest sens, autoritățile nu au prezentat nicio informație care să ateste progresele înregistrate în adoptarea reformelor necesare și nici nu au dat indicații cu privire la vreo măsură de remediere preconizată pentru a depăși acest impas.

Comitetul și-a exprimat, de asemenea, marea îngrijorare cu privire la absența prelungită a informațiilor care să ateste adoptarea măsurilor necesare pentru a oferi reparații multora dintre solicitanți, salutând în același timp măsurile recente luate de autorități pentru a se asigura că se iau măsuri de remediere la cel mai înalt nivel al guvernului, în unele dintre cazuri.

Comitetul de Miniștri a adoptat rezoluția interimară în cadrul reuniunii sale trimestriale (8-10 martie 2022) pentru a supraveghea executarea hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti