Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

Elevii din Ucraina pot dobândi statut de audienți la școlile din România și vor fi trecuți în cataloage provizorii
14.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Drepturile omului, Monitorul Oficial al României, Război Ucraina
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 245 din 11 martie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 3363/2022 privind aprobarea componenţei Comisiei de coordonare a activităţii de repartizare a preşcolarilor/elevilor la unităţile de învăţământ în care pot desfăşura activităţi educaţionale, precum şi în instituţiile în care vor beneficia de asistenţă psihopedagogică şi consiliere, a procedurii de organizare şi funcţionare a acesteia şi pentru aprobarea Procedurii de înscriere ca audienţi la cursurile unităţilor de învăţământ a minorilor aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi intraţi pe teritoriul României.

Procedura aprobată prin prezentul Ordin stabileşte modul de înscriere ca audienţi în unităţile de învăţământ preuniversitar sau în calitatea de participant la activităţi extraşcolare, fără obţinerea calităţii de audient, a copiilor proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina şi intraţi pe teritoriul României.

Astfel, părintele/reprezentantul legal al minorului sau elevul major se adresează se adresează Comisiei de coordonare a activităţii de repartizare a preşcolarilor/elevilor la unităţile de învăţământ, care îi va încunoștința despre unitatea de învăţământ preuniversitar la care a fost repartizat preşcolarul/elevul pentru care au fost depusă cererea.

Copiilor ucraineni li se asigură dreptul la educaţie în unităţile de învăţământ în aceleaşi condiţii ca şi pentru cetăţenii români. Aceștia sunt înscrişi în cataloage provizorii în care este înregistrată activitatea lor.

Pe perioada frecventării în calitate de audienţi a cursurilor şcolare, copiii pot participa, fără restricţii, la oricare alte activităţi educative şcolare sau extraşcolare, organizate în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Pe perioada frecventării în calitate de audienţi a cursurilor şcolare sau a participării la activităţi extraşcolare, fără a avea calitatea de audient, copiii vor beneficia de asistenţa consilierilor şcolari din cadrul unui cabinet de asistenţă psihopedagogică sau din cadrul centrului judeţean de resurse şi asistenţă educaţională.

Intrare în vigoare: 11 martie 2022

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti