Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Adrian Mantoiu: ROLII oferă încredere în justiție


15.03.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Cyberlaw, Jurisprudență, Opinii, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Adrian Mantoiu, Managing Director Wolters Kluwer România, în cadrul dezbaterii ROLII încotro?, ediția 513, organizată de Societatea de Științe Juridice, a declarat: „ROLII oferă încredere în justiție. Transparența justiției nu se obține prin sintagma crede-mă pe cuvânt, din contră, se realizează conform cercetării prin intermediul datelor pe care ROLII le pune la dispoziție. Astfel, am informația și știu că dacă s-a întâmplat într-un anumit fel, rezultatele tind să meargă într-o anumită direcție. Se realizează o anumită unitate a jurisprudenței pe care cu toții încercăm să o atingem. Toate deciziile trebuie să fie predictibile, astfel, ca cetățean, voi ști că dacă am greșit voi plăti. Este esențial accesul liber la acest tip de date. Rolul acestor surse de informație, care nu sunt unice – ROLII, site-ul ICCJ, publicările jurisprudențiale ale instanțelor – trebuie sa fie surse complementare, oferind informații care te pot ajuta să înțelegi ceea ce se întâmplă. În momentul în care vrei să oprești o astfel de sursă și să ne întoarcem în timp, acum 8 ani de zile, trebuie să ne gândim dacă direcția este bună sau dacă este cazul să ne mai gândim încă o dată încotro mergem. Cu toate acestea, este esențială posibilitatea de alegere. Dacă tot ce oferea ROLII, sau orice alt portal, era suficient pentru utilizatori, niciunul dintre celelalte programele existente acum pe piață nu ar fi avut succes. Însă, prin faptul că unii oameni plătesc pentru a avea acces într-un anumit fel la această informație înseamnă că noi chiar aducem o valoare adăugată și asta este esența, de fapt, a transparenței, a democrației – faptul că există mai multe soluții. Avem posibilitatea să alegem. Astfel, discuția este dacă vrem să avem posibilitatea să alegem sau ne vom mulțumi cu un singur tip de „pâine” să zicem.”

Întreaga dezbatere poate fi accesată aici.

Selecție realizată de Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti