Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Măsurile generale anti-COVID care interzic evenimentele publice pentru o perioadă lungă de timp încalcă CEDO
15.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CEDO, Dreptul sanatatii, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Jurisprudență
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 15 martie 2022, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în cauza Communaute genevoise d’action syndicale (CGAS) v. Switzerland.

Cu majoritate, Curtea a reținut că a fost încălcat art. 11 (libertatea de întrunire și de asociere) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Curtea, deși nu a ignorat în niciun caz amenințarea pe care COVID-19 o reprezintă pentru societate și pentru sănătatea publică, a considerat totuși, având în vedere importanța libertății de întrunire într-o societate democratică și, în special, temele și valorile promovate de asociația reclamantă prin statutul său, caracterul general și durata semnificativă a interdicției privind evenimentele publice care intră în sfera de activitate a asociației, precum și natura și severitatea sancțiunilor posibile, că ingerința în exercitarea drepturilor protejate de articolul 11 nu a fost proporțională cu scopurile urmărite. De asemenea, Curtea a observat că instanțele naționale nu au efectuat o revizuire efectivă a măsurilor în cauză în perioada relevantă. Statul a depășit astfel marja de apreciere care îi fusese acordată în prezenta cauză.

În consecință, ingerința nu a fost necesară într-o societate democratică în sensul articolului 11 din Convenție.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti