Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

ÎCCJ. Inadmisibilitatea acțiunii în constatare a avalistului privind inexistența unui drept de creanță
25.03.2022 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că în raporturile juridice referitoare la titluri de valoare se aplică legea specială în acest domeniu, respectiv Legea nr. 58/1934. În speță, instanța supremă a constatat că prin acţiunea introductivă, reclamantul a solicitat pe calea acţiunii în constatare, să se constate inexistenţa dreptului de creanţă al C. SRL, însă aceasta este supusă reglementării legii speciale reprezentată de Legea nr. 58/1934, în cauză nefiind aplicabile dispoziţiile dreptului comun, întrucât calitatea de debitor a reclamantului a rezultat din denumirea de avalist din cuprinsul biletului la ordin x emis la data de 20.07.2012 de S.C. B. S.R.L. pentru suma de 166.494,45 RON. (Decizia nr. 1267 din 20 mai 2021, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Secţiuni: Banking, Drept civil, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO