Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Tribunalul București. Inserarea unei clauze penale într-un contract de joc pentru baschet profesionist
16.03.2022 | Sasha FAEZI

JURIDICE - In Law We Trust
Sasha Faezi

Sasha Faezi

Tribunalul București a hotărât că, în materia dreptului muncii, libertatea contractuală este limitată de lege, clauzele contractului individual de muncă și cele inserate în alte acte încheiate între părți, urmând a fi supuse principiului legalității. În speță, Tribunalul a decis că ”în ceea ce privește capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtului la plata sumei de 22.953 USD net în echivalent în lei la cursul BNR din ziua plății efective, reprezentând penalități de întârziere contractuale, datorate în baza Contractului de joc pentru baschet profesionist semnat la data de 05.08.2016 de la scadența fiecărei obligații până la data de 15.01.2018, precum și obligarea pârâtului la plata penalităților de întârziere contractuale calculate în continuare, pentru fiecare dintre datoriile principale, până la plata efectivă a acestora, instanța îl va respinge având în vedere că, deși a fost inserată în contract, aceasta clauză are caracterul unei clauze penale și este nulă de drept, conform art. 57 alin. 1-2 C. muncii.” (Sentința civilă nr. 6144 din 5 noiembrie 2019, pronunțată de Secția a VIII-a pentru conflicte de muncă și asigurări sociale a Tribunalului București)

Sasha Faezi, masterand, Universitatea Titu Maiorescu

Secţiuni: Drept civil, Dreptul muncii, Dreptul sportului, Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Note de studiu, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO