Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Târgu-Mureș. Necuprinderea în buget a sumelor pentru voucherele de vacanţă nu justifică neacordarea acestora
06.04.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Târgu-Mureș a hotărât că argumentele angajatorului, obligat la acordarea de vouchere de vacanţă în baza unei reglementări legale, că aceste sume nu au fost cuprinse în buget și că nu a dispus de resursele financiare necesare nu sunt de natură a justifica măsura neacordării acestora. În speță, Curtea a decis că ”nu pot fi primite nici argumentele apelantului potrivit cărora nu ar fi acordat voucherele de vacanţă întrucât a acordat angajaţilor sporuri la nivel maxim, având în vedere că legea nu le prevede alternativ, scopul acordării celor două categorii de drepturi salariale în discuţie fiind diferit. Astfel, sporurile sunt acordate în considerarea desfăşurării activităţii în anumite condiţii, iar voucherele de vacanţă, sunt acordate cu scopul creşterii veniturilor reale ale angajatului, care astfel îşi poate petrece o vacanţă în ţară, cu rol de recuperare a capacităţii de muncă, de creştere a productivităţii muncii salariatului şi de motivare a acestuia, precum şi stimulării turismului în România, astfel cum rezultă din expunerea de motive a OUG nr. 46/2017.” (Decizia nr.  ###/A din 10 martie 2022, pronunțată de Secția I civilă a Curții de Târgu Mureș)

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti