Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Mihai Adrian Hotca: O să vă povestesc despre o speță care realmente m-a șocat
16.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Opinii, Procedură penală, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca, Managing Partner HOTCA, NEAGU, SITARU & ASOCIAȚII, în cadrul dezbaterii Cauze penale inedite, ediția 505, organizată de Societatea de Științe Juridice, a declarat: „O să vă povestesc despre o speță care realmente m-a șocat. Făptuitorul a ucis victima, ca urmare a mai multor lovituri aplicate, acuzația fiind de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Ce nu era clar în speță? Care a fost mobilul inculpatului? De ce a ucis-o pe victimă? Făptuitorul era foarte tăcut, discret, zgârcit în informații, inclusiv cu avocatul său. Cu greu s-a descoperit scopul – cei doi erau amanți, vecini și prieteni de familie, iar relația lor nu era cunoscută de către nimeni. În ziua faptei el și-a propus să rupă relația, iar ea a reacționat, inițial foarte puternic, emoțional, a început să plângă și i-a spus că nu își dorește acest lucru. Trauma psihică suferită de ea sau chiar impactul psihic suferit au determinat-o să devină violentă, să încerce să-l oprească fizic să nu o părăsească. El, încercând să se apere, a împins-o, ea a devenit și mai agresivă și din acest conflict fizic reciproc până la urmă ea a decedat, fiind lovită cu capul de podea. Am fost șocat! Relația lor a durat mulți ani și dincolo de faptul că erau și vecini și prieteni de familie, soția inculpatului i-a fost alături pe toată durata procesului. Curiozitatea m-a făcut să mă interesez, iar chiar și după executarea pedepsei au rămas împreună.”

Întreaga dezbatere poate fi accesată aici.

Selecție realizată de Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti