Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

CSM a dispus permanentizarea funcţionării portalului de jurisprudenţă ReJust
17.03.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 18 martie 2022, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât aprobarea Notei Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios şi a Serviciului informatică şi statistică judiciară privind permanentizarea funcţionării portalului de jurisprudenţă ReJust şi, în consecinţă, a dispus:

1. Autorizarea judecătoriilor, tribunalelor, tribunalelor specializate și curților de apel să pună la dispoziția portalului ReJust hotărârile judecătorești pronunțate și metadatele asociate acestora.

2. Asigurarea conexiunii neîntrerupte între bazele de date curente ale instanțelor și centrul de date al Consiliului Superior al Magistraturii, în parametrii tehnici stabiliți de Serviciul informatică și statistică judiciară, în vederea publicării în timp real a jurisprudenței.

3. Asigurarea de către instanțele de judecată că toate documentele, atât încheieri, cât și hotărâri sunt închise în sistemul ECRIS de îndată ce sunt semnate.

4. Preluarea hotărârilor judecătorești în mod continuu, neîntrerupt și automat, fără intervenția factorului uman și fără posibilitatea alterării conținutului documentelor.

5. Stabilirea regulilor de publicare în interfața publică în sensul următor:
– Nu vor fi publicate hotărârile judecătorești pronunțate în cauzele care sunt marcate cu atributul „confidențial” și nici cele exceptate de la publicare potrivit listei anexate prezentei note, această listă putând fi actualizată, la nevoie, prin hotărârea Secției de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.
– Excepțiile de la publicare, astfel cum sunt configurate în sistemul informatic, vor fi afișate pe portalul ReJust.
– Anterior publicării, hotărârile vor fi anonimizate în ceea ce privește următoarele informații: numele și prenumele, porecla, data și locul naşterii, codul numeric personal, adresa de domiciliu, denumirea societăţii, sediul social, codul de identificare, numărul dosarului, precum și orice alte date care pot conduce la identificarea dosarului.

6. Acordarea accesului judecătorilor la o interfață dedicată numai acestora, în cadrul căreia să poată vizualiza toate hotărârile judecătorești în format neanonimizat.

7. Stabilirea posibilității inițierii unor parteneriate cu organizațiile profesionale care reprezintă celelalte profesii juridice în scopul transparentizării actului de justiție prin prisma principiilor stabilite în Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, în special avocații. În acest cadru pot fi identificate soluții eficiente care să răspundă necesităților obiective ale fiecărei profesii juridice, precum și mecanisme care să asigure că funcționarea portalului ReJust respectă în integralitate standardul de transparentizare în procedura de publicare a jurisprudenței.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 1)

Secţiuni: Cyberlaw, Jurisprudență, Selected, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO