Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

OUG privind unele măsuri pentru sistemul de guvernanță al Cloud-ului guvernamental | Proiect. UPDATE: Rezultatele dezbaterii publice
22.06.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În urma dezbaterii publice, a observațiilor primite de la alte instituții, inclusiv Comisia Europeană și Banca Mondială, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a finalizat și publicat textul Ordonanței de Urgență privind unele măsuri pentru adoptarea sistemului de guvernanță a Platformei de Cloud Guvernamental, precum și pentru stabilirea cadrului legal de organizare și funcționare a infrastructurilor informatice și a serviciilor de tip cloud în procesul de transformare digitală, potrivit unui comunicat.

Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării: “Ne exprimăm convingerea că această formă este adecvată momentului actual, conform angajamentelor României din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru a îndeplini obiectivele de modernizare a statului în relația cu cetățenii, de a crea servicii publice sigure, transparente și rapide, de a eficientiza cheltuielile publice aferente echipamentelor și soluțiilor IT, cu respectarea celor mai riguroase standarde în domeniu. Totodată, Cloud-ul guvernamental va asigura reziliența datelor gestionate de autoritățile publice pe sisteme mai sigure, transparente și moderne. Sunt elemente la care țin în mod deosebit și pe care le-am enunțat inclusiv public, încă de la începutul mandatului meu. Apreciem în mod deosebit dezbaterea publică a acestui proiect, având convingerea că acest schimb constructiv de idei va continua, pe măsură ce acest demers fundamental pentru modernizarea statului român va evolua.”

:: Proiectul

***

Luni, 20 iunie 2022, începând cu ora 16:00, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării organizează dezbaterea publică privind proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind unele măsuri pentru sistemul de guvernanță al Cloud-ului Guvernamental precum si pentru stabilirea cadrului legal de organizare și funcționare a infrastructurilor informatice și a serviciilor de tip cloud în procesul de transformare digitală, potrivit unui comunicat.

Durata dezbaterii este de maximum 4 ore.

Locul desfășurării dezbaterii este Amfiteatrul Institutului Național de Statistică, situat pe Bulevardul Libertății 16, București.

***

Miercuri, 16 martie 2022, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru sistemul de guvernanță al Cloud-ului Guvernamental.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

Secţiuni: Cyberlaw, Proiecte legislative | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO