Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Chambers Europe 2022: ZRVP conduce de 15 ani clasamentul în domeniul soluționării disputelor și are cei mai mulți avocați litigatori prezenți în topul individual


18.03.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Cu departamente puternice de litigii, arbitraj comercial, insolvență și drept penal, Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) ocupă neîntrerupt de 15 ani locul întâi (Band 1) în clasamentul general în aria de practică Soluționarea Disputelor și domină topul individual cu cinci avocați litigatori evidențiați pe diferite paliere ale performanței.

În materie de litigii, ultima ediție a ghidului internațional juridic Chambers Europe a nominalizat Zamfirescu Racoți Vasile & Partners pentru al 15-lea an consecutiv drept o firmă de top pentru practica remarcabilă pe piața locală. Cinci litigatori ai firmei sunt listați în clasamentul individual pentru experiența impresionantă în soluționarea disputelor: Călin-Andrei Zamfirescu (senior partner), Cosmin Vasile (managing partner), Stan Tîrnoveanu (senior partner), Alina Tugearu (partner) și Adina Jivan (managing associate).

An de an, menținerea noastră de către Chambers Europe în Band 1 la Dispute Resolution reprezintă o confirmare obiectivă a faptului că angajamentul și modul în care ne îndeplinim misiunea față de clienții noștri se păstrează la cel mai înalt nivel. Anul acesta mă bucură în mod special și faptul că suntem firma cu cei mai mulți avocati prezenți în topul individual și, totodată, care acoperă o foarte largă arie de specializări litigioase”,  a declarat Cosmin Vasile, managing partner Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners.

Cei mai buni avocați litigatori ai ZRVP văzuți de Chambers Europe 2022:

Călin-Andrei Zamfirescu (Eminent practitioner) este considerat unul dintre cei mai buni avocați români în această arie de practică, ”o autoritate recunoscută în domeniul litigiilor” ce acționeaza pentru clienți importanți din energie și zona financiară.

Cosmin Vasile (Band 1) este renumit pentru expertiza sa în litigii de construcții și infrastructură, notează ghidul juridic. El are experiență în pretenții de daune și litigii împotriva autorităților fiscale române. De asemenea, oferă consultanță în arbitrajele comerciale și conduce practica de arbitraj a firmei. Un client a comentat astfel: „Experiența sa vastă îi permite să evalueze cazul dintr-o perspectivă largă și să abordeze etapele importante ale procedurii în mod pragmatic. Este receptiv, proactiv și deschis provocărilor”. El apare și în lista celor mai buni avocați români specializați în arbitraje, care conține doar șapte nume.

Stan Tîrnoveanu (Band 3) este specializat în litigii de insolvență, acționând adesea în numele creditorilor. De asemenea, el consiliază clienți din sectorul financiar în ceea ce privește contestarea amenzilor aplicate de autoritățile publice. Un client notează: „Este capabil să ofere o analiză aprofundată și să acopere imaginea de ansamblu.”

Alina Tugearu (Band 4) este recunoscută pentru experiența sa în consilierea companiilor de construcții, a antreprenorilor și a societăților imobiliare în litigii contractuale și de achiziții publice. Ea este lăudată de clienți pentru „abilitățile de comunicare cu aceștia”.

Adina Jivan (Band 5) este recunoscută pentru experiența sa în consilierea companiilor în materie de litigii de mare valoare, asistând cu precădere clienți din industria serviciilor financiare.

Zamfirescu Racoți Vasile & Partners are unul dintre cele mai puternice departamente de litigii din România, cu 45 de litigatori și arbitri cu experiență și un portofoliu complet de soluționare a disputelor. Echipa are o practică îndelungată și extinsă pe piața locală, acoperind litigii civile și penale, proceduri de insolvență și arbitraj, mediere precum şi orice alte mecanisme juridice de soluţionare amiabilă a disputelor. Departamentul acţionează pentru o gamă largă de clienţi, în special în sectorul societar şi cel financiar, dar şi pentru entităţi guvernamentale şi deţinute de stat. ZRVP se află de peste 15 ani în fruntea clasamentelor internaționale cu cele trei departamente: litigii, insolvență și drept penal. Anul 2019 a adus firmei titlul de Cea mai buna echipă de litigii din Europa, distincție acordată de prestigioasa publicația internațională The Lawyer.

Chambers & Partners este una dintre cele mai importante publicații juridice de pe piața de avocatură internațională, ce alcătuiește anual un top al celor mai bune firme de avocatură dintr-o jurisdicție. Cercetarea Chambers & Partners a vizat 52 de jurisdicții și regiuni din Europa, perioada cercetată fiind cuprinsă între martie – noiembrie 2021. Topul Chambers & Partners se bazează pe criterii precum calitatea asistenței juridice în ariile de practică analizate, relația cu clienții, complexitatea proiectelor, modul de gestionare a acestora și soluțiile favorabile oferite clienților.

*****

Despre Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.

ZRVP are o echipă de 66 de avocați, dintre care 16 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru, Cosmin Cojocaru, Marina Crenguța Florea și Ovidiu Șerban (asociați), domnul prof.dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro