Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

PwC România și D&B David și Baias au asistat grupul italian Beltrame în tranzacția de achiziție a activelor funcționale ale COS Târgoviște


21.03.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Fiscalitate, Fuziuni și achiziții, Insolvență, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

O echipă integrată de specialiști ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură afiliată PwC în România, a asistat grupul italian Beltrame în tranzacția de preluare a activelor de producţie funcţionale ale Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte, aflat în insolvență.

Carlo Beltrame, CEO Donalam/LME Beltrame: “Analizăm încă din anul 2021 posibilitatea realizării planurilor noastre de extindere, prin achiziționarea activelor COS Târgoviște. Am fost impresionați de implicarea echipei PwC și D&B David și Baias și de capacitatea lor de a identifica soluții pentru realizarea tranzacției, într-un context incert și complex. Pe parcursul derularii tranzacției am întâmpinat diferite obstacole legate de procedura de insolvență sau reglementare pe care le-am putut depăși cu ajutorul echipei de specialiști în restructurare și insolvență, consultanti și avocați a PwC și D&B. Am simțit că ne-au fost aproape și am apreciat profesionalismul, experiența lor și atitudinea pozitivă, orientată către soluții și rezultat. Echipa PwC și D&B a fost partenerul nostru pe parcursul ultimilor ani și vom colabora în continuare, pentru realizarea investițiilor din România.”

Daniel Anghel, Partener și Lider al Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică, PwC România: ”Ne bucurăm că am asistat grupul Beltrame în această tranzacție importantă atât pentru companie, cât și pentru sectorul siderurgic din România, fiind parte a unui plan important de investiții în producția de oțel cu emisii de carbon reduse. A fost o tranzacție complexă, în care au fost implicați colegi din toate departamentele: restructurare, fiscalitate, consultanță de mediu, consultanță contabilă, precum și colegi avocați din firma de avocatură D&B David și Baias. Îi felicit pe toți pentru succesul acestui proiect.”

Cristian Gavril, Lider al departamentului de Restructurare al PwC România: ”Este unul dintre cele mai complexe proiecte de Distress M&A coordonat de echipa de restructurare a PwC, care a presupus identificarea unor soluții creative într-un cadru dificil al procedurii de insolvență, ghidarea pas cu pas și negocierea alături de investitor în vederea finalizării tranzacției. Mulțumim partenerilor noștri din grupul Beltrame pentru încrederea acordată.”

Anda Rojanschi, Partener D&B David și Baias: “Este întotdeauna un motiv de bucurie să participi la o tranzacție de succes. Mulțumim echipei Beltrame pentru oportunitatea de a oferi asistență într-un proiect atât de interesant și pentru provocarea de a contribui la identificarea soluțiilor juridice potrivite.”

Experții PwC România și D&B David și Baias au oferit servicii de asistență în legătură cu procesul de achiziție, procedura de insolvență, due diligence juridic și de mediu, asistență juridică, consultanță fiscală și contabilă. Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței la începutul lunii februarie.

Echipa PwC și D&B David și Baias a fost coordonată de Daniel Anghel, Partener, Lider al Departamentului de Servicii Fiscale și Juridice împreună cu Cristian Gavril, Lider al Departamentului de Restructurare, Business Recovery Services și Anda Rojanschi, Partener în cadrul D&B David și Baias.

Echipa de restructurare a PwC Business Recovery Services, coordonată de Cristian Gavril, a fost alcătuită din Andrei Manea, Senior Manager, Corneliu Mușat, Senior Manager și Dana Cioclov. Echipa PwC Tax implicată în tranzacție a fost alcătuită din Roxana Popa, Director, Andreea Giovanni, Senior Manager, Ioana Bara, Senior Manager, și Florin Rizea, Senior Manager. Echipa care a realizat serviciile de asistență în materie contabilă a fost coordonată de Monica Movileanu, Partener și alcătuită din Iuliana Teletin, Director și Radu Andrei, Director.

Echipa D&B David și Baias a fost coordonată de Anda Rojanschi, Partener, și alcătuită din Georgiana Bălan, Avocat Senior Coordonator, Alice Spridon, Avocat Senior, Lucian Bozian, Avocat Senior Coordonator, Andreea Toncu, Avocat Colaborator, Diana Bortăș, Avocat Junior.

Beltrame este unul dintre cei mai mari producători bare din oţel şi alte oţeluri speciale din Europa, care mai deține în România combinatul siderurgic Donalam din Călăraşi.

Despre PwC România

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o rețea de firme prezentă în 156 de țări cu mai mult de 295.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul consultanței pentru afaceri, auditului și consultanței fiscale. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

Despre D&B David şi Baias

D&B David și Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocați în peste 90 de țări. Echipa D&B David și Baias este alcătuită din circa 50 de avocați (dintre care 7 parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziții și restructurări, societăți comerciale și grupuri de societăți, proprietăți imobiliare, concurență și ajutoare de stat, servicii financiare și piețe de capital, relații de muncă și resurse umane, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și a datelor cu caracter personal, litigii fiscale și comerciale.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro