Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţi

Powered by LIVESCU & ASOCIAŢII

Condițiile de asigurare a protecției temporare acordate persoanelor care provin din zona conflictului armat din Ucraina
21.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Drepturile omului, Monitorul Oficial al României, Război Ucraina
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 266 din 18 martie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 367/2022 privind stabilirea unor condiţii de asigurare a protecţiei temporare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul străinilor.

Astfel, se asigură transpunerea Deciziei (UE) nr. 382/2022 de constatare a existenței unui aflux masiv de persoane strămutate din Ucraina și introducerea unei protecții temporare a acestor cetățeni.

Vor beneficia de protecție temporară pe teritoriul României străinii și apatrizii care își aveau reședința legală în Ucraina și care nu se pot întoarce în condiții sigure și stabile în țara de origine, atât cei care au venit în România după 24 februarie 2022, cât și cetățenii ucraineni aflați pe teritoriul României dinainte de izbucnirea conflictului armat. Totodată, vor beneficia de protecție și apatrizii și resortisanții țărilor terțe, altele decât Ucraina, care beneficiau de o protecție națională în Ucraina.

Acestora le va fi eliberat un permis de ședere pe teritoriul României de către Inspectoratul General pentru Imigrări și le va fi atribuit un cod numeric personal, în mod similar celui atribuit solicitanților de azil.

Acordarea protecției temporare se face automat, ea nu trebuie solicitată de către persoane. Cheltuielile generate de acordarea protecției temporare care decurg din aplicarea dispozițiilor prezentei hotărâri se asigură de la bugetul de stat și din fonduri externe nerambursabile.

Intrare în vigoare: 18 martie 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti