Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Consiliul UE a autorizat începerea negocierilor pentru încheierea unui tratat internațional privind pandemiile
21.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L-92 din 21 martie 2022 a fost publicată Decizia (UE) 2022/451 a Consiliului din 3 martie 2022 de autorizare a începerii negocierilor în numele Uniunii Europene în vederea unui acord internațional privind prevenirea pandemiilor, pregătirea pentru pandemii și răspunsul la acestea, precum și amendamentele complementare la Regulamentul sanitar internațional (2005).

Pandemia de COVID-19 a ilustrat necesitatea unui grad sporit de pregătire și a unei cooperări mai strânse la nivel mondial. O mai bună colaborare între centrele de cercetare din întreaga lume și o mai bună coordonare a finanțării internaționale ar putea îmbunătăți monitorizarea riscurilor și schimbul de cunoștințe cu privire la noi boli infecțioase. Coordonarea la nivel mondial a constituirii de stocuri ar putea asigura accesul țărilor la produse esențiale.

Astfel, Consiliul UE autorizează Comisia Europeană să negocieze un acord internațional privind prevenirea pandemiilor, pregătirea pentru pandemii și răspunsul la acestea, ce se vor desfășura pe baza directivelor de negociere prevăzute în anexa la prezenta decizie și în strânsă consultare cu Grupul de lucru pentru sănătate publică.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti