Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel Craiova. Îmbogățire fără justă cauză. Caracterul subisidiar
01.04.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Craiova a hotărât că în cazul invocării îmbogățirii fără justă cauză, ca temei al acțiunii, trebuie stabilit prioritar caracterul subsidiar, întrucât acesta reprezintă un aspect de natură procesuală, iar dacă se constată că există un alt tip de acțiune ce putea fi intentată, cererea se respinge fără cercetarea celorlalte condiţii. În speță, Curtea a constatat că prima instanţă a examinat cu prioritate caracterul subsidiar și a constatat că reclamantul, în calitate de debitor care a fost executat silit şi care pretinde că şi-a executat obligaţia, avea posibilitatea deschisă de Codul de procedură civilă să formuleze contestaţie la executare ori să solicite întoarcerea executării. ”Date fiind limitele judecării recursului de față, instanța nu este chemată să stabilească dacă ar fi întemeiată o acțiune fondată pe îmbogăţirea fără justă cauză, ci trebuie să stabilească dacă instanţele de fond au considerat în mod corect faptul că reclamanta avea la îndemână o altă acţiune, astfel că nu este îndeplinită condiţia impusă de art. 1348 Cod civil. ” (Decizia nr. ###/2022 din 17 martie 2022, pronunțată de Secția I civilă a Curții de Apel Craiova)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti