Secţiuni » Sistemul judiciar » Alegeri CSM
Alegeri CSM

Proiect de candidat pentru funcţia de membru al CSM – judecător Alex Bogdan Arghir, Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
24.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Alegeri CSM, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Judecător Alex Bogdan Arghir, Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, și-a depus proiectul de candidat pentru funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Licențiat al Facultății de Drept a Universității București, absolvent al Institutului Național al Magistraturii (INM), judecător stagiar la Judecătoria Vălenii de Munte, apoi judecător definitiv la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti de mai bine de 10 ani, a fost numit purtător de cuvânt şi a fost ales în colegiul de conducere, după care a exercitat funcţia de preşedinte al secţiei civile.

Prin concurs, a ocupat pentru două mandate funcţia de preşedinte al Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti, funcţie pe care o exercită şi în prezent, iar prin aceeaşi modalitate a obținut gradele profesionale de tribunal și curte de apel.

Tot prin concurs, a devenit coordonator de practică, respectiv formator colaborator în cadrul INM la catedra „Drept civil. Aspecte specifice litigiilor cu profesionişti” şi la catedra „Drept civil. Drept procesual civil”.

A aprofundat interesul pentru leadership şi management judiciar prin participarea şi absolvirea unor programe dedicate: Lideri pentru Justiţie (KAS România); International Visitor Leadership Program (Departamentul de Stat al SUA) şi Young Leaders Program (Aspen România).

Dintr-o altă perspectivă, este membru al Asociaţiei LiderJust şi a contribuit la implementarea mai multor proiecte („Busolă în carieră″, „Leadership cu atitudine”, „LiderJust café”, „Forum regional Do it now generation of justice”), respectiv a participat în calitate de protagonist la documentarul „Oamenii Dreptății. În dialog cu Liana Alexandru”.

Dincolo de aceste linii directoare ale activităţii desfăşurate până în prezent, are convingerea fermă că principiile şi valorile care îl ghidează sunt non negociabile, întrucât busola morală asigură calea dreaptă în profesie. Astfel, crede şi promovează valori precum echilibru, profesionalism, integritate, onestitate, responsabilitate, curaj, asumare, transparenţă, dialog constructiv, respect, lucru în echipă, bună-credinţă şi consens rezonabil.

Mărturisește faptul că profesia de judecător o exercită cu pasiune şi responsabilitate, rolul de formator îl îmbogățește profesional şi personal, la fel cum implementarea principiilor leadership-ului judiciar reprezintă o constantă în activitatea sa, în timp ce implicarea într-o organizaţie non-guvernamentală îl ajută să contribui la binele social.

Proiectul poate fi vizualizat aici.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti