Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Acord de finanțare MIPE – ANI


24.03.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust
Vineri, 18 martie 2022, Florin-Ionel Moise, președintele Agenției Naționale de Integritate, a semnat acordul de finanțare între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și ANI, în calitate de coordonator de reforme și/sau investiții în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat.

ANI are calitatea de coordonator de reforme și/sau investiții în cadrul PNRR, Pilonul V – Sănătate, precum și reziliență economică, socială și instituțională, Componenta 14 – Buna guvernanță, Reforma 7 – Evaluarea și actualizarea legislației privind cadrul de integritate.

Unul dintre jaloanele cuprinse în cadrul acestei reforme se referă la intrarea în vigoare a legilor consolidate privind integritatea. Jalonul nr. 431 urmează a fi implementat prin proiectul intitulat „NIAct – Actualizarea legislației în domeniul integrității și oferirea de sprijin autorităților și deponenților în tranziția către declararea digitală a averilor și intereselor”, cod SIPOCA 1158, care este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 și se află în implementare din data de 22 februarie 2022.

Totodată, în cadrul PNRR, Agenția Națională de Integritate va avea și calitatea de Beneficiar pentru alte trei proiecte care corespund Pilonulului II – Transformare digitală, din Componenta 7 – Transformare digitală. Acestea vizează dezvoltarea sistemului PREVENT, dezvoltarea capabilităților tehnice ale ANI de a prelua și prelucra declarații de avere și interese în format digital, precum și proiectarea unei platforme digitale de conștientizare și de prevenire în ceea ce privește cadrul legal de integritate.
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti