Secţiuni » Sistemul judiciar » Alegeri CSM
Alegeri CSM

Atitudinea pozitivă și încrederea în oameni sunt chei ale succesului în atingerea obiectivelor
25.03.2022 | Laura RADU

Secţiuni: Alegeri CSM, Opinii, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Laura Radu

Laura Radu

Sunt judecător la Tribunalul București și în prezent președintele instanței. Am o vechime de peste 25 de ani ca judecător. Mi-am început activitatea la Judecătoria sectorului 4 București în anul 1996, imediat după absolvirea Facultății de Drept a Universității București. În anul 2004 am promovat efectiv la Tribunalul București și iată, sunt 18 ani în care am funcționat continuu la această instanță.

Am exercitat de-a lungul timpului atribuțiile specifice funcțiilor de vicepreședinte și președinte al instanțelor la care mi-am desfășurat activitatea, în prezent aflându-mă în cursul celui de-al doilea mandat de președinte al Tribunalului București.

În toată această perioadă am fost direct implicată, prin natura atribuțiilor, în toate reformele și încercările de reformă ce au avut în centrul atenției instanțele judecătorești. Unele dintre acestea au avut părți bune și ne-au ajutat să progresăm, să fim în dialog deschis cu reprezentanții sistemelor judiciare europene și internaționale, să ne împărtășim experiențele relevante și să constatăm că ne aflăm la un nivel înalt de pregătire profesională și evoluție organizațională. În schimb, altele s-au dovedit un eșec profund, cu urmări greu de remediat în timp și al căror cost de calitate și imagine a fost decontat doar de noi, cei aflați în fața justițiabililor și avocaților ședință după ședință.

Sunt preocupată să învăț mereu lucruri noi, să mă pregătesc, dovadă fiind faptul că am participat și am condus ședințe de judecată în aproape toate materiile din competența tribunalului. În calitate de formator al Institutului Național al Magistraturii la catedra de drept civil și procesual civil am fost constant conectată la problemele de drept de actualitate, orele de formare inițială și sesiunile de formare continuă îmbogățindu-mă profesional și personal; îmi place să cred că viața ne este dată pentru a fi de folos celor din jur, la rândul lor depozitarii unui potențial nevăzut, oricând valorificabil; sunt o persoană optimistă și cred că atitudinea pozitivă și încrederea în oameni sunt chei ale succesului în atingerea obiectivelor.

Apreciez că acum este momentul ca reforma să ne aparțină, ca noi, judecătorii să spunem în mod ritos cum vedem viitorul judiciar, care sunt principiile și valorile care ne ghidează, care sunt adevăratele problemele cu care ne confruntăm, ce soluții realiste putem adopta, în beneficiul tuturor celor care ni se adresează

Judecător Laura Radu, Tribunalul București

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti