Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CSM a lansat procedura pentru desemnarea procurorilor care vor efectua urmărirea penală în cauzele privind infracțiuni săvârșite de judecători sau procurori. Avocații din Baroul București sunt invitați să își exprime opinia cu privire la conduita unui procuror
09.06.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Baroului București, invită avocații să își exprime opinia cu privire la conduita în exercitarea atribuțiilor profesionale, relațiile cu avocații, justițiabilii, experții și interpreții, conduita în societate, integritatea, evitarea conflictelor de interese de orice natură și imparțialitatea, precum și orice alte aspecte relevante pentru proc. Elena Iordache.

Informările avocaților membri ai Baroului București se vor trimite pe adresa de email info@baroul-bucuresti.ro, până la data de 14 iunie 2022, urmând a fi înaintate la CSM, după anonimizarea acestora.

***

Marți, 24 mai 2022, Consiliul Superior al Magistraturii a informat că derulează procedura prin care vor fi propuşi, în vederea desemnării, procurorii care vor efectua urmărirea penală în cauzele privind infracţiuni săvârşite de judecători sau procurori, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 49/2022 privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, respectiv un număr de maxim 8 procurori, care vor funcţiona în cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

:: Anunțul

***

Joi, 24 martie 2022, Consiliul Superior al Magistraturii a informat că derulează procedura prin care vor fi propuşi, în vederea desemnării, procurorii care vor efectua urmărirea penală în cauzele privind infracţiuni săvârşite de judecători sau procurori, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 49/2022 privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiție, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, dintre care:
– un număr de maxim 14 procurori vor funcţiona în cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
– un număr de maxim 3 procurori vor funcţiona în cadrul fiecărui parchet de pe lângă curtea de apel.

Pot fi desemnaţi să efectueze urmărirea penală în cauzele de competenţa Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiție procurori care îndeplinesc următoarele condiţii:
– au grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
– au o vechime de cel puţin 15 ani în funcţia de procuror;
– au calificativul „foarte bine” la ultimele două evaluări profesionale şi nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani;
– au o conduită morală ireproșabilă;
– au o experienţă profesională semnificativă în supravegherea sau efectuarea urmăririi penale.

Pot fi desemnați să efectueze urmărirea penală în cauzele de competenta parchetelor de pe lângă curţile de apel procurori care funcţionează în cadrul secţiilor de urmărire penală ale parchetelor de pe lângă curțile de apel şi care îndeplinesc următoarele condiţii:
– au o vechime de cel puţin 12 ani în funcţia de procuror;
– au calificativul „foarte bine” la ultimele două evaluări profesionale şi nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani;
– au o conduită morală ireproșabilă;
– au o experiență profesională semnificativă în supravegherea sau efectuarea urmăririi penale.

:: Anunțul

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti