Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

CSM lansează procedura pentru desemnarea procurorilor care vor efectua urmărirea penală în cauzele privind infracțiuni săvârșite de magistrați. UPDATE: Avocații din Baroul București își pot exprima opinia cu privire la conduita proc. Oana Raluca Peltechi
22.07.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, Sistemul judiciar, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 13 iulie 2022, Baroul București a informat că având în vedere că, la data de 13 iulie 2022, Consiliul Superior al Magistraturii a declanșat procedura prin care vor fi propuși, în vederea desemnării, procurorii care vor efectua urmărirea penală în cauzele privind infracțiuni săvârșite de judecători sau procurori, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 49/2022 privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, precum și pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Baroului București, invită avocații să își exprime opinia cu privire la conduita în exercitarea atribuțiilor profesionale, relațiile cu avocații, justițiabilii, experții și interpreții, conduita în societate, integritatea, evitarea conflictelor de interese de orice natură și imparțialitatea, precum și orice alte aspecte relevante pentru doamna procuror Oana Raluca Peltechi, potrivit unui comunicat.

Informările avocaților membri ai Baroului București se vor trimite pe adresa de email info@baroul-bucuresti.ro, până la data de 03 august 2022, urmând a fi înaintate la CSM, după anonimizarea acestora.

***

Miercuri, 13 iulie 2022, Consiliul Superior al Magistraturii a informat că derulează procedura prin care vor fi propuşi, în vederea desemnării, procurorii care vor efectua urmărirea penală în cauzele privind infracţiuni săvârşite de judecători sau procurori, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 49/2022 privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiție, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, pentru desemnarea unui număr de maxim trei procurori care vor funcţiona în cadrul fiecărui parchet de pe lângă curtea de apel.

:: Anunțul

***

Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Baroului București, invită avocații să își exprime opinia cu privire la conduita în exercitarea atribuțiilor profesionale, relațiile cu avocații, justițiabilii, experții și interpreții, conduita în societate, integritatea, evitarea conflictelor de interese de orice natură și imparțialitatea, precum și orice alte aspecte relevante pentru proc. Elena Iordache.

Informările avocaților membri ai Baroului București se vor trimite pe adresa de email info@baroul-bucuresti.ro, până la data de 14 iunie 2022, urmând a fi înaintate la CSM, după anonimizarea acestora.

***

Marți, 24 mai 2022, Consiliul Superior al Magistraturii a informat că derulează procedura prin care vor fi propuşi, în vederea desemnării, procurorii care vor efectua urmărirea penală în cauzele privind infracţiuni săvârşite de judecători sau procurori, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 49/2022 privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, respectiv un număr de maxim 8 procurori, care vor funcţiona în cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

:: Anunțul

***

Joi, 24 martie 2022, Consiliul Superior al Magistraturii a informat că derulează procedura prin care vor fi propuşi, în vederea desemnării, procurorii care vor efectua urmărirea penală în cauzele privind infracţiuni săvârşite de judecători sau procurori, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 49/2022 privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiție, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, dintre care:
– un număr de maxim 14 procurori vor funcţiona în cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
– un număr de maxim 3 procurori vor funcţiona în cadrul fiecărui parchet de pe lângă curtea de apel.

Pot fi desemnaţi să efectueze urmărirea penală în cauzele de competenţa Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiție procurori care îndeplinesc următoarele condiţii:
– au grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
– au o vechime de cel puţin 15 ani în funcţia de procuror;
– au calificativul „foarte bine” la ultimele două evaluări profesionale şi nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani;
– au o conduită morală ireproșabilă;
– au o experienţă profesională semnificativă în supravegherea sau efectuarea urmăririi penale.

Pot fi desemnați să efectueze urmărirea penală în cauzele de competenta parchetelor de pe lângă curţile de apel procurori care funcţionează în cadrul secţiilor de urmărire penală ale parchetelor de pe lângă curțile de apel şi care îndeplinesc următoarele condiţii:
– au o vechime de cel puţin 12 ani în funcţia de procuror;
– au calificativul „foarte bine” la ultimele două evaluări profesionale şi nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani;
– au o conduită morală ireproșabilă;
– au o experiență profesională semnificativă în supravegherea sau efectuarea urmăririi penale.

:: Anunțul

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti