Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel de București. Ordonanță președințială. Termen de judecată acordat după 28 de zile de la înregistrarea ordonanței. Cerere de preschimbare termen. Respingere…
11.04.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel de București a hotărât că un termen de judecată poate fi preschimbat doar pentru motive temeinice (art. 230 C. pr. civ.). În speță, Curtea a rețunut că acordarea unui termen la 28 de zile de la înregistrarea unei ordonanțe președințiale în materia contenciosului administrat și formularea unei cereri de preschimbare a termenului de judecată – nefiind adus niciun argument care să nu reiasă din chiar cererea de ordonanţă preşedinţială şi care să nu fi fost avut aşadar în vedere de instanţă la momentul la care a fixat primul termen în cauză și fără a indica și dovedi vreo vătămare concretă produsă de modul în care a fost fixat primul termen în cauză – justifică respingerea cererii de preschimbare a termenului. ”Cât priveşte caracterul urgent al cauzei, litigiul dedus judecăţii este unul de contencios administrativ, iar potrivit art. 17 alin. 1 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cererile în această materie se soluţionează de urgenţă şi cu precădere. Mai mult decât atât, reclamanţii au înţeles să uzeze de procedura ordonanţei preşedinţiale, care, la rândul său, prevede că judecata se face de urgenţă şi cu precădere. Aceste dispoziţii legale nu justifică însă preschimbarea automată a termenului de judecată fixat, întrucât toate cauzele înregistrate pe rolul secţiilor de contencios administrativ şi fiscal ale Curţii de Apel Bucureşti au acelaşi caracter urgent.” (Încheiere din Camera de Consiliu din 23 martie 2022, pronunțată de Secția a VIII-a a Curții de Apel București) 

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO