Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Despre o altă acceptare a termenilor și condițiilor
25.03.2022 | Mihail C. N. BARBU

Secţiuni: Life, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Mihail C. Barbu

Mihail C. N. Barbu

Noi, care de multe ori acceptăm grăbit termenii și condițiile site-urilor sau furnizorilor de servicii pentru a ne bucura de conținutul/serviciile acestora, suntem puși astăzi în fața unei frumoase acceptări a termenilor și condițiilor dumnezeiești de către o fecioară de lângă Marea Mediterană, pentru că sărbătorim Buna Vestire (praznic important creștin ortodox). O altă (în sensul de o altfel de) acceptare a termenilor și condițiilor.

Nu e o capitulare, cum ar putea părea formularea în contextul internațional tulbure de astăzi, ci e o victorie, e acceptarea coparticipării la ceva extraordinar, acceptarea unei împreună lucrări, e bucuria nestăvilirii unei lucrări fericite.

Istoric, Dumnezeu, plănuind mântuirea omului, găsește o fecioară potrivită să nască trupește pe Dumnezeu-Fiul, născut din veci din Tatăl, și îi propune coparticiparea. Fecioara Maria acceptă și Fiul lui Dumnezeu se zămislește în pântecele ei[1]. Prin aceasta, ea devine Purtătoare de Dumnezeu, apoi Maica lui Dumnezeu, iar nouă ni se deschide oportunitatea de a fi frați cu Fiul lui Dumnezeu și fii ai Celui Preaînalt.

Ce vești bune! Sper că vă vor odihni puțin în lucrarea juridică pe care o faceți în aceste zile!

Și acestor vești bune istorice se adaugă vestea bună a actualității lucrării lui Dumnezeu prin/în om.

Ține de noi să răspundem afirmativ acestei chemări la împreună lucrare și apoi să nu știrbim, parafrazându-l pe Lucian Blaga, lucrarea (în facerea ei).


[1] Evenimentul este redat pe larg în capitolul 1 din Sfânta Evanghelie după Luca.


pr. Mihail C. N. Barbu
fost avocat în Baroul București

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti