Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Acord de finanțare Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Ministerul Justiției
25.03.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 21 martie 2022, Ministerul Justiţiei, prin George–Bogdan Ilea – secretar de stat, a semnat acordul de finanțare dintre Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de coordonator național, şi Ministerul Justiției, în calitate de coordonator de reforme și investiții în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat.

În paralel cu realizarea jaloanelor și țintelor care vizează reforme ale sistemului judiciar, vor fi demarate, în perioada următoare, etapele necesare realizării investițiilor de care beneficiază sectorul „Justiție”,  în cadrul următoarelor componente, cu o alocare estimată la 217,53 mil. euro finanțare nerambursabilă:

• Componenta 7 „Transformare digitală”
– Investiția 4. Digitalizarea sistemului judiciar (162,31 mil. euro);

• Componenta 14 „Buna guvernanță”
– Reforma 5. Garantarea independenței justiției, creșterea calității și eficienței acesteia;
– Reforma 6. Intensificarea luptei împotriva corupției.

• Investiția 1. Optimizarea infrastructurii judiciare pentru a garanta accesul la justiție și calitatea serviciilor (42,22 mil. euro)

• Investiția 2. Dezvoltarea infrastructurii logistice (non-IT) necesare luptei împotriva corupției și recuperării bunurilor și prejudiciilor generate de infracțiuni, inclusiv a formării profesionale în aceste domenii (13 mil. euro)

Astfel, Ministerul Justiției și instituțiile din sistemul judiciar, partenere în cadrul acestui program, vor folosi resursele alocate pentru realizarea unor proiecte strategice în domeniul digitalizării sistemului judiciar, precum și în consolidarea infrastructurii specifice (sedii noi de instanțe, sporirea capacității de stocare a bunurilor provenite din infracțiuni), care vor contribui la îmbunătățirea accesului la justiţie și la calitatea serviciilor oferite de sistemul judiciar în relația cu cetățenii.

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO