Secţiuni » Sistemul judiciar » Alegeri CSM
Alegeri CSM

Proiect de candidat pentru funcţia de membru al CSM – judecător Narcis Erculescu, Tribunalul Dâmbovița
25.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Alegeri CSM, Comunicare profesională, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Judecător Narcis Erculescu, Tribunalul Dâmbovița, și-a depus proiectul de candidat pentru funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Narcis Erculescu: „Sunt judecător în cadrul Tribunalului Dâmbovița, instanță în cadrul căreia, în prezent, îndeplinesc funcția de președinte.

Am o experiență profesională ca judecător de aproape 16 ani, fiind numit în magistratură în mai 2006, moment de la care mi-am desfășurat activitatea în cadrul Judecătoriei Slobozia (2006-2007), Judecătoriei Târgoviște (2007-2013) și Tribunalul Dâmbovița (2013-prezent).

În urma concursurilor de promovare în funcții de execuție la care am participat, am obținut gradele profesionale de judecător de tribunal (iunie 2013-promovare efectivă) și judecător de curte de apel (noiembrie 2013-promovare pe loc).

Totodată, prin exercitarea atribuţiilor de judecător, dar şi a atribuţiilor suplimentare aferente funcțiilor de conducere de ocupate (vicepreședinte al Tribunalului Dâmbovița, 2015-2021 și președinte al Tribunalului Dâmbovița, 2021-prezent), împreună cu colegii mei am contribuit la buna și eficienta funcționare a tribunalului și a judecătoriilor arondate acestuia.

Pentru diferite perioade de timp am avut și calitatea de membru al colegiului de conducere în cadrul Judecătoriei Târgoviște și a Tribunalului Dâmbovița, dobândind astfel experiența de lucru și cunoașterea în detaliu a mecanismelor de funcționare a unui organism colegial.

Cred în valori precum imparțialitate, integritate, egalitate, umanism, competență, etică și disponibilitate profesională, bună cuviință, onestitate, respect reciproc și, totodată cred că astfel de valori ar trebui să ghideze activitatea profesională a oricărui magistrat (fie el judecător sau procuror), în special a unui magistrat-judecător care aspiră la statutul de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (C.S.M.).

În plus, cred că exercitarea unui astfel de rol extrem de important, de membru al C.S.M., implică existența și capacitatea de dezvoltare a unui set de calități personale absolut necesare, cum ar fi: (1) capacitatea de a lucra în echipă și de a coopera în mod loial, (2) sinceritate și respect în raport cu ceilalți membrii ai organizației; (3) demonstrarea unei etici profesionale de înalt nivel; (4) capacitatea de a elabora și de a comunica viziunea strategică a organizației, precum și de a gestiona prioritățile esențiale realizării obiectivelor propuse; (6) capacitatea de a promite doar ceea ce poate îndeplini și de a îndeplini promisiunile făcute; (7) respectarea și pretinderea respectării unor standarde înalte; (8) capacitatea de a implica membrii organizației în realizarea obiectivelor; (9) abilitatea de a comunica în mod eficient și unitar.”

Proiectul poate fi vizualizat aici.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti