Secţiuni » Sistemul judiciar » Alegeri CSM
Alegeri CSM

Proiect de candidat pentru funcţia de membru al CSM – judecător Adina Daria Lupea, Curtea de Apel Cluj
25.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Alegeri CSM, Comunicare profesională, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Judecător Adina Daria Lupea, Curtea de Apel Cluj, și-a depus proiectul de candidat pentru funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Adina Daria Lupea: „Înainte de a atinge principalele probleme care, în opinia mea, trebuie abordate de orice coleg care accede la această înaltă demnitate, vă mărturisesc că nu mă caracterizează un limbaj de lemn. Nu voi putea vorbi niciodată în termeni precum „eroic”, „cele mai înalte năzuinţe”, „sistemul judiciar trebuie să ajungă pe cele mai înalte culmi”, etc.

Din partea mea, adresarea vine din inimă, am fost toată viaţa mea  judecător ,,de scaun”, nu am avut niciodată funcţii de conducere şi dorinţa mea cea mai mare este să reprezint în Consiliu judecătorii aflaţi în funcţie de execuţie, cei care au făcut categoric un pionierat şi au dobândit o vocaţie  din munca lor, desfăşurată in cele mai multe cazuri, în ultimii ani, în condiţii total improprii.

Scopul meu este să ajung să cunosc şi mai ales, să pot rezolva, nevoile sistemului din chiar ,,miezul” lui, având în vedere concreteţea nevoilor cu care ne confruntăm zi de zi, în munca noastră, nu neapărat să mă adresez preşedinţilor de instanţe care, desigur, au rolul lor, însă dincolo de activitatea de manageriat al unei instanţe, se află activitatea judecătorilor aflaţi in functii de execuţie.

În mod cert în activitatea mea, dacă îmi veţi acorda votul domniilor voastre, voi ţine permanent legătura cu toţi preşedinţii de curţi de apel, în scopul de a afla problemele dar şi soluţiile care se vor impune, pentru că este aproape imposibil să anticipezi ce vremuri vin şi la ce provocări vom mai fi supuşi.

În calitate de membru CSM, ca reprezentant al curţilor de apel, voi colabora cu colegii mei, reprezentanţi ai  judecătoriilor şi tribunalelor, voi fi deschisă oricăror abordări din partea domniilor lor, deoarece rolul de membru al Consiliului Superior al Magistraturii implică preocuparea şi nevoia de a răspunde întrebărilor şi nevoilor tuturor colegilor noştri, pentru ca niciodată un membru CSM nu trebuie să uite că acest organism este garantul independenţei justiţiei. Al justiţiei, în ansamblul ei.

Nu voi incepe prezentarea obiectivelor mele arătând cine sunt. Sunt Adina Daria Lupea,  Curriculum vitae il găsiţi în documentele ataşate candidaturii, însă cu siguranţă mă cunoaşteţi cei mai mulţi dintre dumneavoastră, pentru că am fost în ultimii ani o prezenţă constantă în viaţa publică  judiciară, indiferent de riscurile la care m-am expus.

Mi-am asumat obiceiul de a fi sinceră şi cât se poate de corectă, de a îmi respecta valorile de viaţă, principiile, crezurile, chiar dacă ştiam de multe ori că nu voi fi aplaudată sau nu voi avea susţinerea întregului corp profesional. De altfel, mi s-ar părea chiar periculos să trăiesc într-o largă unanimitate, pentru că doar din diversitate se nasc idei, doar revoluţiile – inclusiv de idei – au schimbat lumea în bine.

Din anul 2005 până în anul 2014 am făcut parte, succesiv, din două asociaţii profesionale renumite, iniţial AMR – filiala Cluj şi apoi UNJR şi am încercat, din această postură, şi în cadrul acestora, să îmi aduc cel mai bun aport cu putinţă la îmbunătăţirea activităţii sistemului judiciar în ansamblul său. Uneori am fost naivă, alteori vizionară, însă niciun moment nu mi-am dorit altceva decât binele sistemului în care activez de aproape 24 de ani.

Din anul 2014, pentru că am simţit, poate bine sau poate greşit, că unele idei ale mele nu se mai suprapun şi/sau nu mai interferează cu cele ale asociaţiilor profesionale în cadrul cărora activam, am ajuns să mă desprind de orice formă de asociere profesională şi să iau totul ,,pe cont propriu”.

Am rămas însă cu experienţa acelor ani, cu idei şi cu proiecte comune în minte, am rămas prietenă cu mulţi dintre colegii din aceste asociaţii, însă am ales să mă exprim public strict in nume propriu.

Însă acum nu este vorba despre mine, ci despre ceea ce eu cred că am de făcut de acum înainte ­în 6 ani în calitate de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, desigur numai cu sprijinul dumneavoastră.­

Proiectul poate fi vizualizat aici.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti