Secţiuni » Sistemul judiciar » Alegeri CSM
Alegeri CSM

Proiect de candidat pentru funcţia de membru al CSM – judecător Alin-Vasile Ene, Judecătoria Ploiești
25.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Alegeri CSM, Comunicare profesională, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Judecător Alin-Vasile Ene, Judecătoria Ploiești, și-a depus proiectul de candidat pentru funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Alin-Vasile Ene: „Dragi colegi, știu că timpul este o resursă prețioasă și finită, astfel că vă propun un proiect în care am încercat să prezint cât mai succint principalele aspecte pe care le consider importante, valorile și principiile după care mi-am desfășurat activitatea până în prezent și care cred că ar trebui să ghideze activitatea Consiliului și obiective pe care mi le asum în eventualitatea acordării mandatului de membru în Consiliul Superior al Magistraturii, din partea judecătoriilor.

Pentru a veni în întâmpinarea celor care poate nu au timpul necesar pentru a citi acest proiect, care a devenit destul de stufos pe măsură ce am așternut și dezvoltat ideile, am pregătit și o variantă scurtă, din care lipsesc argumentele aduse în favoarea ideilor expuse, dar și materiale informative cu privire la ideile principale abordate în proiect. Toate acestea pot fi vizualizate ori descărcate din Google Drive accesând unul dintre următoarele link-uri: aici sau aici.

Cred că este important să-ți cunoști candidatul, astfel că voi începe cu o prezentare succintă. Chiar dacă nu este de ajuns și ideal ar fi să avem cât mai multe informații despre candidații care ne cer voturile, despre felul de a fi, despre activitatea lor profesională, cred că acesta este un început. Mă numesc Alin Ene, am 36 de ani, sunt căsătorit și am o fetiță minunată de 2 ani și 10 luni. Sunt pasionat de baschet, citit și călătorii.

În ceea ce privește activitatea profesională, am absolvit Academia de Poliție în decembrie 2009 și după doi ani ca ofițer de poliție am fost admis la Institutul Național al Magistraturii în octombrie 2011. După absolvirea Institutului Național al Magistraturii a urmat perioada de stagiatură la Judecătoria Mangalia, iar din ianuarie 2015 sunt judecător definitiv în cadrul Judecătoriei Ploiești.

Din anul 2016 până în prezent am îndeplinit atribuțiile de purtător de cuvânt al instanței și am ocupat, pe rând, funcțiile de președinte al secției civile, vicepreședinte și respectiv președinte al instanței, având și două mandate de membru ales în colegiul de conducere, continuate cu ocuparea de drept a acestei poziții odată cu numirea în funcția de președinte.

Am preluat mandatul de președinte al Judecătoriei Ploiești după o lungă perioadă în care numărul mare de posturi vacante și tensiunile din interior ne transformaseră într-una dintre instanțele indezirabile pentru judecătorii nou intrați în sistem. Rețeta pe care am propus-o și implementat-o la instanță pentru rezolvarea acestei probleme a fost o schimbare de paradigmă, o nouă abordare a funcțiilor managementului și a strategiei de comunicare, atât în interior, cât și în exterior, ceea ce a condus la ieșirea din zona instanțelor neatractive, la schimbarea modului în care Judecătoria Ploiești era percepută în afară și într-o oarecare măsură la îmbunătățirea imaginii justiției în general.

Am ales să fac acest pas, al candidaturii pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, deoarece consider că pot aduce un plus de valoare activității Consiliului, cred că este nevoie de o schimbare de paradigmă, de acțiune, viziune și echilibru și de o reașezare a justiției în societate și între celelalte două puteri în stat.

În pregătirea prezentului proiect m-am consultat cu colegi și prieteni de la mai multe instanțe din țară, încercând să determin problemele reale și stringente cu care se confruntă sistemul și așteptările pe care judecătorii le au de la viitorul Consiliu, conștient fiind că viziunile pot să difere de la o instanță la alta și de la o persoană la alta.

Prezentul proiect reprezintă doar un prim pas către viitoarea activitate, un draft ce se impune a fi completat și îmbunătățit încontinuu, pe baza propriilor constatări și a consultării și contactului permanente cu judecătorii și instanțele de judecată.”

Proiectul poate fi vizualizat și aici.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti