Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Operator sancționat cu 2.000 euro întrucât persoana vizată nu a primit o copie a tuturor înregistrărilor ce o privesc din sistemul de supraveghere video al unui magazin
25.03.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 25 martie 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul Kaufland România SCS și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 15 alin. (3) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, referitor la dreptul de acces, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 98889,4 lei (echivalentul a 2000 EURO).

Investigația a fost demarată ca urmare a unei plângeri, iar în cadrul investigației efectuate, s-a constatat că operatorul Kaufland nu i-a furnizat petentului o copie a tuturor înregistrărilor din sistemul de supraveghere video.

Astfel, s-a constatat că operatorul nu a transmis, la cererea persoanei vizate, o copie integrală a înregistrărilor ce o privesc, din incinta magazinului, deși acestea erau disponibile la momentul solicitat de aceasta.

Totodată, operatorului i s-a aplicat şi măsura corectivă de a comunica persoanei vizate toate imaginile solicitate de aceasta, în măsura în care sunt disponibile, cu blurarea imaginilor care duc la identificarea altor persoane, conform art. 15 din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO