Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Țuca Zbârcea & Asociații asistă în atribuirea celui mai mare contract de aducțiune de apă din România
28.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Țuca Zbârcea & Asociații a asigurat reprezentarea juridică WTE Wassertechnik GmbH, unul dintre liderii europeni în domeniul infrastructurii de apă, în atribuirea a două contracte de lucrări aferente aducțiunii Cluj – Sălaj, în valoare totală de aproape 60,6 milioane de euro (300 milioane lei).

Aducțiunea Cluj – Sălaj este considerată ca fiind probabil cea mai lungă aducțiune de apă potabilă din România, cu o lungime de peste 100 de kilometri și o importanță majoră în asigurarea apei potabile de o excelentă calitate pentru locuitorii celor două județe. Până la 85% din investiție este finanțată din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Atribuirea contractelor de lucrări a presupus, fiecare, câte două suite de litigii, desfășurate cu celeritate în fața CNSC/Curții de apel competente. Subsecvent, compania germană a obținut admiterea pretențiilor sale, autoritatea contractantă procedând la declararea ei câștigătoare și semnarea contractelor.

În fața instanțelor de judecată, Țuca Zbârcea & Asociații a asigurat reprezentarea WTE Wassertechnik GmbH printr-o echipă de avocați coordonată de Dan Cristea, Partener.

Dan Cristea: „Un proiect pe care îl considerăm cu adevărat complex. El dovedește, pe de o parte, importanța deosebită pe care o are echipa de specialiști ai clientului în a explica împrejurările tehnice relevante, și pe de altă parte provocarea echipei de avocați în a structura aceste explicații în niște teme mari de drept. Pe lângă calitatea și claritatea motivărilor primite, remarc și celeritatea soluționării proceselor: spre exemplu, plângerile au fost soluționate în mai puțin de o lună de zile de la momentul înregistrării, ceea ce infirmă încă o dată teza nefondată conform căreia litigiile ar fi de fapt cauza întârzierilor în procedurile de atribuire.”

Echipa de litigii și arbitraje a Țuca Zbârcea & Asociații este una dintre cele mai titrate din România, potrivit ghidurilor juridice internaționale – Chambers & Partners, Legal 500 și Global Arbitration Review (GAR), care plasează Țuca Zbârcea & Asociații în fruntea plutonului firmelor de avocatură specializate în soluționarea diferendelor.

De asemenea, în recunoașterea activității din 2020 și 2021, echipei de litigii și arbitraje i-a fost acordat premiul „Firma de Avocatură a Anului din România în domeniul: Litigii și Arbitraje”, reprezentând una dintre cele mai prestigioase distincții conferite de Benchmark Litigation Europe (publicație a Euromoney Legal Media Group).

:: English version

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti