Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Baroul Cluj inițiază acțiuni de control financiar. UPDATE: Informații suplimentare


31.03.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Fiscalitate, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 31 martie 2022, Baroul Cluj a informat că:

1. Inspecția financiară vizează veniturile brute individuale ale avocaților membri ai Baroului Cluj și ai Filialei Cluj a CAA, care au obligații de stabilire și plată a obligațiilor contributive prevăzute de Legea nr. 72/2016, indiferent de forma lor de organizare profesională.

2. Inspecția cu privire la creanțele contributive individuale reprezintă activitatea ce are ca obiect verificarea legalității și conformității declarațiilor lunare contributive întocmite de membrii Baroului Cluj și ai Filialei Cluj a CAA, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor în legătură cu stabilirea obligațiilor contributive de către contribuabili (membrii Baroului Cluj și ai Filialei Cluj a CAA).

3. Inspectorul financiar a fost angajat de Filiala Cluj a CAA ca urmare a modificărilor aduse legislației privind asigurările sociale a avocaților și în conformitate cu hotărârile UNBR și CAA, privind întărirea disciplinei financiare a membrilor barourilor și filialelor CAA, având în acest sens atribuțiunile conferite de prevederile Legii nr. 72 din 28 aprilie 2016 articolul 114 a), b) și c).

4. Nu vor fi verificate cheltuielile realizate de avocat, această atribuție revenind organelor fiscale.

:: Anunțul

***

Baroul Cluj a informat că începând de luni, 4 aprilie 2022, inspector financiar Gigi Mihalache va iniția acțiuni de control în conformitate cu dispozițiile legale, aducând la cunoștința membrilor Baroului Cluj, informații cu privire la desfășurarea controalelor, potrivit unui comunicat.

Controalele se vor desfășura pe baza programului aprobat de Consiliul de Administrație al Filialei Cluj a CAA.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti