Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

CCBE. Lansarea unui ghid privind utilizarea inteligenței artificiale de către avocați. UPDATE: Ghidul
10.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Cyberlaw, Data protection, Dreptul Uniunii Europene, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Barourilor și Societăților de Drept din Europa (CCBE) a informat că a apărut Guide on the use of Artificial Intelligence-based tools by lawyers and law firms in the EU.

:: Ghidul

***

Consiliul Barourilor și Societăților de Drept din Europa (CCBE) și Fundația Europeană a Avocaților (ELF) lansează un ghid pentru avocații și firmele de avocatură din UE privind utilizarea inteligenței artificiale (AI) în practica juridică.

Acest instrument practic este rezultatul a doi ani de muncă în cadrul proiectului „AI4Lawyers”, cofinanțat de programul „Justiție” al Uniunii Europene.

Inteligența artificială este pe cale să se infiltreze în multe aspecte ale vieții de zi cu zi a oamenilor. În mediul serviciilor juridice și al justiției, furnizorii de tehnologie juridică au apărut în întreaga Europă și au introdus sau intenționează să introducă pe piață o serie de instrumente care promit să faciliteze activitatea practicienilor din domeniul juridic în probleme precum analiza juridică, reducerea sarcinilor repetitive și consumatoare de timp și accelerarea proceselor judiciare. Acest ghid îi va ajuta pe avocați să înțeleagă mai bine utilizarea inteligenței artificiale și a altor tehnologii IT noi în practica lor zilnică. Abordarea ghidului este educativă și oferă informații practice despre ce instrumente să folosească și cum să le folosească.

Prezentarea publică a ghidului (joi, 31 martie 2022) va reuni oficiali ai UE, reprezentanți ai barourilor, precum și avocați. Acest eveniment va oferi, de asemenea, ocazia de a aborda provocările pe care le ridică digitalizarea justiției, transformarea digitală a cabinetelor de avocatură și utilizarea inteligenței artificiale în justiție. Programul evenimentului este disponibil aici.

James MacGuill, Președintele CCBE: „Sunt convins că ghidul va fi de mare ajutor profesiilor juridice, oferindu-le sfaturi practice pentru a se adapta mai bine la o societate digitalizată. Utilizarea noilor tehnologii poate, de exemplu, să faciliteze procesele de afaceri ale firmelor mici, dar și să dea naștere unor provocări și riscuri. Ghidul oferă o perspectivă interesantă asupra oportunităților interesante pe care instrumentele de inteligență artificială le pot oferi profesiei juridice, cu accent pe modul în care firmele mici de avocatură pot beneficia și pe riscurile de care ar trebui să fie atente.”

Pentru a participa la eveniment, vă rugăm să vă înregistrați la următoarea adresă: event@ccbe.eu, indicând dacă doriți să participați online sau în persoană.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti