Secţiuni » Sistemul judiciar » Alegeri CSM
Alegeri CSM

Îmi doresc un sistem judiciar independent, credibil, respectat, coeziv, unitar
30.03.2022 | Laura RADU

Secţiuni: Alegeri CSM, Opinii, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Laura Radu

Laura Radu

Am ales să candidez pentru demnitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii pentru că îmi doresc un sistem judiciar independent, credibil, respectat, coeziv, unitar, definit prin profesionalism, integritate, demnitate și echidistanță.

Și am încrederea deplină că este posibil, că acestea nu reprezintă doar idealuri, întrucât experiența profesională acumulată pe parcursul anilor mi-a confirmat că atunci când obiectivele propuse sunt cunoscute, discutate și împărtășite, pentru materializarea acestora se vor găsi întotdeauna entuziasmul și resursele necesare.

Dificultățile pe care le-am traversat au fost asemănătoare, dacă nu identice: condițiile necorespunzătoare de desfășurare a activității, volumul de muncă excesiv, presiunea răspunderii disciplinare, reacțiile mass-media și ale societății în ansamblu, atunci când soluțiile pronunțate nu au fost concordante cu așteptările acestora, instabilitatea legislativă, pensionarea colegilor cu consecința desființării completurilor de judecată și redistribuirii dosarelor către judecătorii rămași în activitate, complexitatea în continuă creștere a cauzelor înregistrate pe fondul dezvoltării și sporirii interferențelor în domeniul dreptului a altor problematici: economice, financiare, fiscale, tehnice și administrative.

Judecător Laura Radu, Președinte Tribunalul București

:: Proiectul de candidatură pentru CSM

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti