Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Claudiu Drăgușin: Domeniul dreptului este, prin esență, un domeniu conservator
29.03.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Jud. Claudiu Drăgușin, Judecătoria Sectorului 4, în cadrul dezbaterii Dreptul: E.T. sau I.T.? Rolul tehnologiei și al inovării în viitorul profesiilor juridice, ediția 515, organizată de Societatea de Științe Juridice, a declarat: „Tehnologia este un fenomen relativ nou – 10 ani nu reprezintă o perioadă foarte mare la scară istorică. În mod specific, domeniul dreptului este, prin esență, un domeniu conservator – noi ne raportăm încă la adagii în latină – chestiune pe care nu aș vrea să o nuanțez într-o lumină greșită. Acest lucru reprezintă un element suplimentar care împiedică deschiderea către elementele de noutate. Cred totuși că această reticență poate fi înlăturată în măsura în care persoana căreia i se aduce tehnologia în față vede de fapt cât de mult o ajută. Dacă la început există o mare ezitare, atunci când se constată faptul că în momentul utilizării mijloacelor tehnologice  timpul de lucru se reduce la jumătate – se va remarca o dorință de depășire a acestei bariere.

Întreaga dezbatere poate fi accesată aici.

Selecție realizată de Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Secţiuni: Cyberlaw, Selected, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO