Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Claudiu Drăgușin: Domeniul dreptului este, prin esență, un domeniu conservator
29.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. Claudiu Drăgușin, Judecătoria Sectorului 4, în cadrul dezbaterii Dreptul: E.T. sau I.T.? Rolul tehnologiei și al inovării în viitorul profesiilor juridice, ediția 515, organizată de Societatea de Științe Juridice, a declarat: „Tehnologia este un fenomen relativ nou – 10 ani nu reprezintă o perioadă foarte mare la scară istorică. În mod specific, domeniul dreptului este, prin esență, un domeniu conservator – noi ne raportăm încă la adagii în latină – chestiune pe care nu aș vrea să o nuanțez într-o lumină greșită. Acest lucru reprezintă un element suplimentar care împiedică deschiderea către elementele de noutate. Cred totuși că această reticență poate fi înlăturată în măsura în care persoana căreia i se aduce tehnologia în față vede de fapt cât de mult o ajută. Dacă la început există o mare ezitare, atunci când se constată faptul că în momentul utilizării mijloacelor tehnologice  timpul de lucru se reduce la jumătate – se va remarca o dorință de depășire a acestei bariere.

Întreaga dezbatere poate fi accesată aici.

Selecție realizată de Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti