Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Senatorul Titus Corlățean participă la reuniunile Comisiei pentru afaceri politice și democrație, Comisiei de monitorizare și Subcomisiei privind conflictele între statele membre ale Consiliului Europei din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
29.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 29-30 martie 2022, senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), participă, la Paris, la reuniunile Comisiei pentru afaceri politice și democrație, Comisiei pentru îndeplinirea obligațiilor și angajamentelor de către statele membre ale Consiliului Europei (Comisia de monitorizare) și Subcomisiei privind conflictele între statele membre ale Consiliului Europei, din cadrul APCE, potrivit unui comunicat.

La reuniunea Comisiei pentru afaceri politice și democrație, senatorul Titus Corlățean va prezenta, în calitate de raportor, proiectul de raport cu tema Dincolo de Tratatul de la Lisabona – consolidarea parteneriatului strategic dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană. Raportul se află în etapa finală de examinare în comisie și urmează să fie înaintat Adunării, spre dezbatere, la sesiunea ordinară din luna aprilie a.c.. În acest sens, membrii comisiei vor adopta, pe baza votului, un proiect de rezoluție și un proiect de recomandare, adresate parlamentelor naționale, respectiv guvernelor statelor membre ale Consiliului Europei, prin care sunt propuse măsuri de creștere a sinergiei și complementarității celor două organizații în domeniile de expertiză ale Consiliului Europei – consolidarea democratică, statul de drept și drepturile omului. Raportul are în vedere oportunitățile de cooperare dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană, create prin intrarea în vigoare, în anul 2009, a Tratatului de la Lisabona, inclusiv prin asumarea, de către Uniunea Europeană, a obligației de aderare la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, conform prevederii acestui tratat.

Agenda reuniunii Comisiei de monitorizare include dezbateri asupra rapoartelor privind îndeplinirea de către Georgia și, respectiv, Turcia a obligațiilor și angajamentelor de stat membru al Consiliului Europei, precum și asupra raportului privind stadiul procedurii de evaluare periodică a Maltei. Va avea loc, de asemenea, un schimb de opinii pe tema agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei.

În cadrul acestei reuniuni, senatorul Titus Corlățean urmează să prezinte, în calitate de raportor, proiectul de raport privind îndeplinirea de către Georgia a obligațiilor și angajamentelor față de Consiliul Europei, aflat, de asemenea, în etapa finală, înaintea dezbaterii plenare din luna aprilie.

Agenda reuniunii Subcomisiei privind conflictele între statele membre ale Consiliului Europei va avea ca teme principale procesul de reglementare a conflictului transnistrean, inclusiv în formatul 5+2, și activitatea subcomisiei în actualul context geopolitic.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti