Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Operator sancționat cu 2.000 euro întrucât a divulgat date personale de natură salarială ale angajaților
29.03.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 28 martie 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul Condor SA și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1), (2) și (4) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9.897,4 lei (echivalentul a 2.000 EURO) și i s-au aplicat și două măsuri corective.

Investigația a fost demarată ca urmare a unei sesizări prin care s-a reclamat faptul că operatorul a divulgat date personale de natură salarială ale angajaților ori foștilor angajați ai acestui operator către persoane neautorizate.

În cadrul investigației efectuate, s-a constatat că a avut loc un acces neautorizat la unele documente neparolate care conțineau o serie de date personale ale angajaților ori foștilor angajați, cum ar fi: locul de muncă, numele, prenumele, funcția, salariul de încadrare, suma pentru avans, contul bancar, codurile numerice personale.

În consecință, Autoritatea Națională de Supraveghere a constatat că operatorul Condor SA nu a prezentat dovezi din care să rezulte că a adoptat suficiente măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării confidențialității datelor personale prelucrate ale angajaților ori foștilor săi angajați. Totodată, s-a reținut că operatorul nu a prezentat dovezi din care să rezulte instruirea persoanelor care prelucrează date sub autoritatea sa, ceea ce a condus la accesarea neautorizată a unor documente. Astfel au fost încălcate dispozițiile  art. 32 alin. (1), (2), (4) din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO