Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Operator sancționat cu 2.000 euro întrucât a divulgat date personale de natură salarială ale angajaților


29.03.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 28 martie 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul Condor SA și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1), (2) și (4) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9.897,4 lei (echivalentul a 2.000 EURO) și i s-au aplicat și două măsuri corective.

Investigația a fost demarată ca urmare a unei sesizări prin care s-a reclamat faptul că operatorul a divulgat date personale de natură salarială ale angajaților ori foștilor angajați ai acestui operator către persoane neautorizate.

În cadrul investigației efectuate, s-a constatat că a avut loc un acces neautorizat la unele documente neparolate care conțineau o serie de date personale ale angajaților ori foștilor angajați, cum ar fi: locul de muncă, numele, prenumele, funcția, salariul de încadrare, suma pentru avans, contul bancar, codurile numerice personale.

În consecință, Autoritatea Națională de Supraveghere a constatat că operatorul Condor SA nu a prezentat dovezi din care să rezulte că a adoptat suficiente măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării confidențialității datelor personale prelucrate ale angajaților ori foștilor săi angajați. Totodată, s-a reținut că operatorul nu a prezentat dovezi din care să rezulte instruirea persoanelor care prelucrează date sub autoritatea sa, ceea ce a condus la accesarea neautorizată a unor documente. Astfel au fost încălcate dispozițiile  art. 32 alin. (1), (2), (4) din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro