Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

O companie de presă din Olanda a fost sancționată pentru că a solicitat în mod inutil copii ale actelor de identitate


29.03.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 28 martie 2022, Autoritatea de Supraveghere a Protecției Datelor cu Caracter Personal din Olanda a informat că a sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 525.000 de euro, după ce a primit diverse plângeri privind modul în care Sanoma Media Netherlands B.V. (înainte ca Sanoma să fie preluată de DPG Media în aprilie 2020) a gestionat cererile persoanelor de a-și vedea sau de a-și șterge datele. Aceste plângeri au fost depuse de persoane care, de exemplu, aveau un abonament la revistă sau primiseră reclame de la Sanoma, potrivit unui comunicat.

Oricine dorea să știe ce date cu caracter personal au păstrat Sanoma și DPG Media sau dorea să își șteargă datele a fost rugat să încarce sau să trimită mai întâi o copie a actului de identitate. Documentele de identitate conțin numeroase date cu caracter personal, iar adesea va fi disproporționat să se solicite o copie a unui document de identitate pentru a confirma că o persoană este într-adevăr cine pretinde a fi. Cerând persoanelor să furnizeze o copie a documentului de identitate, Sanoma și DPG Media au solicitat prea multe date. Astfel, compania a complicat excesiv de mult accesul clienților la datele lor sau ștergerea acestora.

După ce a preluat Sanoma, DPG Media și-a schimbat practicile. În prezent, DPG Media confirmă identitatea unei persoane care solicită accesul la datele sale sau ștergerea acestora prin trimiterea unui e-mail de verificare. Prin urmare, încălcarea nu mai este comisă.

DPG Media a depus o contestație împotriva acestei sancțiuni.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro