Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Medicii de familie vor putea diagnostica și trata anumite boli și la domiciliul pacienților
29.03.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 300 din 28 martie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 422/2022 privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021-2022.

Prezenta hotărâre asigură acces sporit la serviciile medicale în asistența medicală primară, oferite de către medicii de familie, pentru persoanele asigurate, la cabinet, la domiciliu și la locul solicitării.

La nivelul asistenţei medicale primare vor fi introduse servicii noi în pachetul de bază:
– dezvoltarea pachetului de bază în asistența medicală primară, prin extinderea serviciilor medicale acordate de medicii de familie conform curriculei de pregătire în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, în mod similar cu serviciile acordate de medicii cu celelalte specialități clinice;
– serviciile diagnostice și terapeutice pot fi acordate de medicii de familie atât la nivelul cabinetului, cât și la domiciliul pacientului sau la locul solicitării (anterior se acordau doar la nivelul cabinetului anumite servicii pentru acordarea cărora este necesară o dotare corespunzătoare a cabinetului).

Intrare în vigoare: 1 aprilie 2022

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul sanatatii, Dreptul securitatii sociale, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO