Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Actualizarea Regulamentului ASF privind acțiunile suport pentru certificate de depozit | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
11.05.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 467 din 10 mai 2022 a fost publicat Regulamentul nr. 9/2022 pentru modificarea şi completarea Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 4/2013 privind acţiunile suport pentru certificate de depozit, aprobat prin Hotărârea Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 44/2013.

Modificările vizează dispozițiile regulamentului referitoare la limita până la care pot fi emise certificate de depozit, precum și la introducerea unor dispoziții referitoare la posibilitatea de delistare a certificatelor de depozit, în contextul noilor evoluții înregistrate la nivelul pieței de capital și a necesității clarificării/soluționării diferitelor aspecte sesizate de participanți din piață cu privire la aplicarea prevederilor regulamentului.

Astfel, prin prezentul Regulament s-a realizat diminuarea limitei din numărul de acţiuni obiect al ofertei pentru care se pot emite certificatele de depozit reglementate prin Regulamentul nr. 4/2013, la „cel mult 1/10 din numărul de acţiuni obiect al ofertei, dar fără a se depăşi 1/3 din numărul total de acţiuni emise de societatea emitentă”. Totodată, prin s-au eliminat dispozițiile care menționau că A.S.F. poate institui derogări de la prevederile care
stabilesc limitele pentru care se pot emite certificate de depozit.

De asemenea, în situația în care emitentul hotărăște delistarea certificatelor de depozit, s-a prebăzut posibilitatea ca, după ce delistarea devine efectivă, el să poată vinde, în numele deținătorilor de certificate de depozit, acțiunile suport pentru care au fost emise certificate de depozit.

Intrare în vigoare: 10 mai 2022

***

Miercuri, 30 martie 2022, Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat în dezbatere publică Proiectul de Regulament pentru modificarea şi completarea Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 4/2013 privind acțiunile suport pentru certificate de depozit.

:: Proiectul
:: Referatul de aprobare

Secţiuni: Fiscalitate, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO