Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Citație pentru repunerea cauzei pe rol. Discutarea la termen a perimării


12.04.2022 | Alina MATEI
Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că nerespectarea cerinţelor prevăzute la lit. g) de la art. 157 C. proc. civ. privind mențiunile pe care le trebuie să le cuprindă o citație – în speţă nemenţionarea „obiectului cererii” – nu este sancţionată cu nulitatea absolută şi necondiţionată a actului de procedură, potrivit art. 176 C. proc. civ., fiind, în schimb, aplicabile dispoziţiile privind nulitatea condiţionată de producerea unei vătămări, ce nu poate fi înlăturată decât prin anularea actului neconform, în condiţiile art. 175 alin. 1 C. proc. civ. Instanța supremă a constatat că pentru data de 14 ianuarie 2020, când a fost pronunţată decizia recurată, procedura de citare a fost legal îndeplinită, instanţa nefiind obligată să citeze partea cu menţiunea că la acel termen se va discuta cu prioritate excepţia perimării, aşa cum afirmă recurenta, întrucât nicio dispoziţie procedurală nu impune o astfel de obligaţie. (Decizia nr. 970 din 13 aprilie 2021, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti