Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Acțiuni de educație juridică în luna martie 2022
04.04.2022 | Gianina CLOP

Secţiuni: Comunicare profesională, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust
Gianina Clop

Gianina Clop

31 martie – Domnul judecător Cristi Danileț a avut două întâlniri online pentru elevii de la Liceul de Arte ”H. Darclee”, din Brăila. Una cu elevii de a XI-a și a XII-a, iar una cu elevii de a V-a și a VI-a. Invitația a fost făcută de directorul școlii.

31 martie – La invitația doamnei profesoare Munteanu Mihaela, domnul judecător Cristi Danileț a ținut online o activitate de educație juridică elevilor din clasa a XI-a de la Colegiul Național „Spiru Haret” .

30 martie – Judecător Cristi Danileț a fost invitat la Colegiul de Servicii în Turism “Napoca” Cluj-Napoca, să facă o prezentare în cadrul unui proiect Erasmus. Au participat elevi de liceu din România, Portugalia, Franța, Turcia și, online, cei din Olanda. Discuția a fost despre lege, justiție, răspundere. S-a insistat pe bullying, violență școlară și șantaj cu poze intime. Le-a prezentat programul de educație juridică dezvoltat cu VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie în ultimii ani.

22 martie – Educație juridică la Colegiul Naţional Ferdinand I din Bacău: judecător Cristi Danileț a avut o întâlnire online cu elevii de liceu la invitația doamnei profesoare Silvia Ciontu. După o prezentare a principalelor reguli care ne ghidează, participanții au avut mai multe întrebări referitoare la infracțiuni, cazuri judiciare din tribunale și cariera de om al legii.

22 martie – Judecător Cristi Danileț a avut o întâlnire online extrem de interactivă cu elevii din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială din comuna Pui, jud. Hunedoara, la invitația prof. Manci Adela.

18 martie – Judecător Cristi Danileț a ținut oră de educație juridică cu elevii din clasa a V-a A de la Școala 1, Oțelul Roșu, jud. Caraș-Severin. Invitația a venit din partea doamnei Mihaela Moisescu, profesoară de Informatică și TIC. Discuția cu elevii a fost despre regulile din familie, de pe stradă, de la școală, de pe internet.

18 martie – Educație juridică la Petroșani. La invitația doamnei Manci Adela, profesor de educație socială la Școala Gimnaziala „I. G. Duca” din Petroșani, domnul judecător Cristi Danileț a avut o întâlnire online cu elevii din clasa a VII-a. Ei au ajuns cu lecția de socială la capitolul „Delincvența juvenilă”, iar profesoara s-a gândit să le organizeze această întâlnire. Astfel că s-a discutat despre fapte permise, interzise, răspundere și pedepse pentru adolescenți.

17 martie – Tinerii din clasa a X-a A din Liceul Tehnologic “Viaceslav Harnaj” din București au participat la proiectul “Acționăm Just” realizat împreună cu VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog. Activitatea a fost susținută de avocat Ioan Mircea David.

17 martie – Educație juridică la Viișoara. Judecătorul Cristi Danileț a avut o întâlnire cu elevii clasei a VII-a A de la Școala Gimnazială din comuna Viișoara, jud. Cluj. S-a discutat despre regulile de protecție, despre violența fizică și bullying la școală, despre întâlnirile dintre copii și oamenii legii.

16 martie – Judecătorul Cristi Danileț a avut o întâlnire online cu elevii din clasa a VII-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Marca, jud. Sălaj, la invitația prof. consilier școlar Camelia Bîrsan.

13 martie – VeDem Just a decis ca, anual, începând cu 2022, la data de 17 noiembrie să se sărbătorească în țara noastră Ziua Educației Juridice (Legal Literacy Day). Scopul acestei zile este: (1) de a conștientiza nevoia de alfabetizare juridică la scară largă; (2) pentru a onora efortul sutelor de profesori din România care predau formal opționalul de educație juridică și a sutelor de specialiști în drept care participă la întâlnirile non-formale din școli pe teme de legislație și justiție.

11 martie – Avocat Ioan Mircea David a fost la Colegiul Economic “Costin C. Kirițescu” din București cu proiectul “Acționăm Just” realizat de VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog. Beneficiarii activității au fost tinerii din clasa a 9-a C.

10 martie – Avocat Ioan Mircea David a avut o întâlnire online cu elevii clasei a XII-a E din cadrul Colegiului Economic ”Costin C. Kirițescu” din București. Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului ”Acționăm Just” realizat de VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog.

9 martie – Proiectul “Acționăm Just” realizat împreună cu VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog a ajuns și la tinerii studenți din cadrul Universității Politehnica din București, prin avocat Ioan Mircea David.

3 martie – Judecătorul Cristi Danileţ a avut o întâlnire online de educație juridică cu elevii din clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic Ploiești, clasa de protecția mediului, la invitația doamnei profesoare Alina Bălan. A discutat cu tinerii despre responsabilitățile dobândite odată cu împlinirea vârstei de 10 ani, 13 ani, 14 ani, 16 ani.

3 martie – Au avut loc două întâlniri de educație juridică la Şcoala Gimnazială „Ienăchiță Văcărescu” din București: una de la ora 9 cu elevii din clasele VII-VIII și una de la la ora 11 cu elevii din clasele V- VI, la invitația prof. Nicoleta Tarca. Activitatea a fost susținută online de judecător Cristi Danileț.

3 martie – Proiectul ”Acționăm Just” realizat de VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog a revenit în Colegiul Național ”Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș. Activitatea a fost susținută online de avocat Ioan Mircea David.

2 martie – Domnul judecător Cristi Danileț a fost la Beiuș județul Bihor, la elevii de la Școala gimnazială „Episcop Nicolae Popoviciu” și la Colegiul Național „Samuil Vulcan”. Invitația a venit din partea domnilor Popa Dan, Sorin Briscan și Emil Popa, părinți ai unor elevi ale acestor școli și doi dintre ei consilieri locali.

1 martie – Domnul judecător a avut o întâlnire online de educație juridică, solicitată de d-na director Ciobanu Severin Elizabet Iuliana, pentru elevii claselor V-VIII de la Școala Gimnazială din satul Unțești și ai claselor V-VIII de la Școala Gimnazială „Horia Stamatin” din comuna Bogdănești, jud. Vaslui.

Gianina Clop, Membru VeDem Just

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti