Secţiuni » Mesaje de condoleanţe
Mesaje de condoleanţe

Avocatul Cornel Stan s-a înălţat către Baroul Etern
05.04.2022 | Vladimir Țunți ȘTEFĂNESCU

Secţiuni: Articole, Mesaje de condoleanțe, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Vladimir Țunți Ștefănescu

Vladimir Țunți Ștefănescu

Sunt aproape cinci ani de când mă întrebam retoric dacă mult regretatul nostru Confrate, mentorul şi prietenul meu Andrei „Lulu” VLAD, ce tocmai trecuse în viaţa veşnică, avea să fie ultimul ARTIST din Baroul DÂMBOVIȚA – sau, cine ştie…

Răspunsul mi-a fost dat acum, când soarta implacabilă a curmat şi existenţa pământeană a celui care a fost Avocatul Corneliu „Cornel” Emilian STAN, plecat spre cele veşnice unde se va reîntâlni cu prietenii săi, cândva de nedespărţit, şi ei dispăruţi prematur dintre noi, avocaţii TUDOR „Spirică” şi „Petrică” APOSTOIU – desigur sub privirile paternalist înţelegătoare, îngăduitor protectoare ale Domnului Avocat „Titel” ANCA, om de o rară calitate, din alte vremuri, definitiv apuse, de o mare cultură şi înţelepciune, de o desăvârşită fineţe, profesionist remarcabil, unul dintre cei mai respectabili avocaţi pe care am avut imensul privilegiu să-i cunosc.

De un temperament clocotitor până la paroxism, animat de un veşnic foc lăuntric, cu o privire de vultur ce-i lumina chipul acvilin, în stilul său inconfundabil şi de nestăvilit, asemenea unui motor ce se auto-ambalează cu riscul de a exploda, într-o permanentă căutare de „altceva”, elitist, perfecţionist, Cornel STAN a fost, în stilul său propriu şi inimitabil, un adevărat… ALTFEL de ARTIST printre AVOCAȚI.

Jurist cu o pregătire temeinică, excelent cunoscător al Dreptului Roman, talentat, înzestrat cu un rarisim „simţ al barei”, lipsit de trac, de o spontaneitate deconcertantă şi o eficacitate redutabilă, cititor asiduu, cu un uimitor simţ literar, având o remarcabilă cultură multidisciplinară, înzestrat cu un umor de o calitate de invidiat, excelent orator, Cornel STAN era predestinat unei cariere de Avocat.

Intervenţiile şi pledoariile sale, adeseori surprinzătoare în fapt şi / sau în drept, dar întotdeauna spumoase, mai mereu însoţite de o incontestabilă teatralitate a gestului şi / sau a verbului, melanj savant de genial spontan şi regie studiată, au fost admirate de către Confraţii de calitate, fie ei şi adversari pro tempore, activitatea sa fiind recunoscută şi preţuită cum se cuvine de către toţi magistraţii profesionişti.

Confratele nostru Cornel STAN, a cărui dispariţie prematură o deplorăm, a fost o fiinţă superioară. Şi-a onorat Profesia. Şi-a respectat colegii şi adversarii. A format jurişti de mare valoare. A fost un adevărat prieten. Şi-a iubit familia cu pasiune, cu o corectitudine şi un devotament rar întâlnite – mai întâi ca fiu şi nepot, apoi ca soţ şi tată a doi copii minunaţi, pe care-i adora, iar în fine, ca bunic plin de speranţe. De acum înainte, de Acolo de Sus, va veghea cu străşnicie asupra lor…

În aceste vremuri de restrişte, ştim că toţi Confraţii noştri ajunşi în Baroul Etern îl vor ruga pe Dumnezeu să ne protejeze Baroul, pe membrii săi şi familiile lor.

Dragul nostru Cornel, ne este dor de tine… Vei fi veşnic în inimile noastre, în Baroul nostru, unde ai locul tău de onoare. La Secretariatul Baroului Etern te va întâmpina Domnul Costel TEȘILEANU, cu râsul lui contagios, ce-mi răsună şi acum în minte… DUMNEZEU să te ierte, să te odihnească şi să-ţi călăuzească sufletul!

Avocat Vladimir Ţunţi Ștefănescu

* Mulțumim Incomod Media pentru acordul de a prelua acest articol (foto: Ciprian Grigorescu).

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti